Авиогигантът влезе в 2020 със заземени машини, сменен шеф и

...
Авиогигантът влезе в 2020 със заземени машини, сменен шеф и
Коментари Харесай

Боинг полетя в нова криза

Авиогигантът влезе в 2020 със заземени машини, заменен началник и злополука поради ракета Поуката от проблематичните 737 МАХ 8 е, че не всеки път който е първи, той печели
" Боинг " не съумя да остави несгодите си в 2019 година. Американската компания стартира повече от зло-щастно новото десетилетие - с краткотрайно спряно производството на модела " 737 MAX ", което изхвърли от компанията най-успешния им управител, и с поредна авиокатастрофа на техен аероплан, летящ под флага на Украйна, свален от иранска ракета поради спора със Съединени американски щати.

В авиационния бизнес основното събитие за 2019 година си остава едно - рецесията, обхванала Boeing 737 Max 8, която беше предшествана от гибелта на 346 индивида в две произшествия и която заплашва да промени целия авиационен бранш.

На 28 октомври 2018-а в Индонезия се разруши аероплан на самолетна компания Lion Air. На борда имаше 181 път-ници. Няколко месеца по-късно, на 10 март 2019-а, до столицата на Етиопия падна машина на Ethiopian Airlines, в която летяха 149 индивида.

Двете произшествия ги свързва един явен факт:

гордостта на Boeing - модел 737 MАХ 8

След следствията бързо стана ясно, че повода е техническа нередовност на машините.

Ако се върнем единствено в края на 2018 година, нищо не предвещаваше тази авиационна стихия. Даже в противен случай. Boeing се усещаше повече от убеден на пазара с новия си артикул - 737 MAX, който по продажби задмина основния си съперник А320 NEO и даже регистрира рекордни продажби. Година по-късно обаче обстановката е радикално изменена - на Boeing 737 MAX е неразрешено да лети съвсем в целия свят, а загубите в корпорацията правят оценка на милиарди.

На земята стоят заземени над 400 нови самолети, които никой не знае по кое време и дали ще се повдигнат във въз-духа.

Проблемите на " Боинг " застигнаха целия бизнес, защото сходна рецесия в никакъв случай досега не е имало. И по тази причина е мъчно да се предвижда по какъв начин тя ще свърши.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР