Аварийните екипи на Столичната община ще проверят всички тераси на

...
Аварийните екипи на Столичната община ще проверят всички тераси на
Коментари Харесай

Проверяват всички тераси на сградата в София, от която се срути мазилка

Аварийните екипи на Столичната община ще ревизират всички тераси на постройката, която през вчерашния ден стартира да се разрушава. Част от мазилката на жилищна кооперация на ъгъла на улиците " Граф Игнатиев " и " 6 септември " се срути върху тротоара. Инцидентът в центъра на града по знамение се размина без потърпевши.

София

Обезопасителни ленти и през днешния ден стопират прекосяването под рисковите тераси на улиците " Граф Игнатиев " и " 6 септември ". След като през вчерашния ден парчета от мазилката на третия етаж се срутиха, спешните екипи открили, че е рисков и долният етаж.

Обезопасителни ленти и през днешния ден стопират прекосяването под рисковите тераси на жилищната постройка. След като през вчерашния ден парчета от мазилката на третия етаж се срутиха, спешните екипи открили, че е рисков и долният етаж.
Красимир Димитров - шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура: Нашият екип в профил от втория етаж рискови плочи, които са на терасата и от третия етаж странично.Имаше заплаха от втория етаж да паднат по-големи части, в сравнение с от третия етаж.Това съгласно мен може да се дължи на всевъзможен тип метеорологични условия.
Според живеещите в постройката обаче, ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " е съдействал за рушенето ѝ. Те упорстват да се направи инспекция на всички остарели кооперации в региона.
Кирил Кирилов - домоуправител: Тази техника земекопна, валираща, разбиваща, с тези трептения са съдействали за компрометирането на части от постройката.
На притежателите на жилищата е формиран констативен протокол. Те са задължени сами да укрепят терасите. Срок за това обаче няма.
Красимир Димитров - шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура: Предстои оглед от районната администрация и от " Архитектура и градоустройство " да създадат оглед на постройката, особено на терасите.
Ако няма други рискови тераси, лентите ще бъдат махнати и по тротоара ще може да се минава.

Вижте и още във включването на Паулина Найденова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР