Авария остави 25 жилища във Варна без вода от началото

...
Авария остави 25 жилища във Варна без вода от началото
Коментари Харесай

Авария остави 25 жилища във Варна без вода от началото на август

Авария остави 25 жилища във Варна без вода от началото на август, оповестява.

Става дума за квартал " Бриз ". Освен жилищата, вода няма и в център за гуми. За финален път вода в чешмите на тези хора е имало на 1 август. Оттогава до момента има единствено въпроси, обещания и недоволни наематели, пристигнали на море. Безводието им е породено от следващата повреда на водопровода Варна – Златни пясъци. Ремонтът ще продължи до 28 август, оповестиха от ВиК Варна.

Аварии в региона се случват постоянно, само че нормално за два-три дни водата идва, споделят хората от блока и от центъра за гуми. Те не схващат по какъв начин е допустимо да ги оставят без никаква вода от началото на месеца.

" Няма къде да се изкъпе човек, няма къде да изпере, няма нищо, просто сме като изоставени, никой не го интересува ", споделя пред камерата на Българска национална телевизия Веселина Георгиева.

" Ние се занимаваме с отдаване на жилища чартърен, сега поносим загуби и плащаме неустойки на нашите посетители заради неналичието на вода. Обещаваме, че идващите дни ще има, два-три дни, след което те не имат вяра ", добави Павлин Коцев.

В съседство центърът за гуми също остава без клиенти. Служителите носят от домовете си бутилки с вода, с цел да покрият главните хигиенични потребности.

В региона има водоноска, само че съгласно хората тя не може да реши проблемите им.

От ВиК Варна прецизираха, че постройките са без вода поради повреда на водопровода “Варна – Златни пясъци ”, към който постройката е била включена непосредствено при строителството. Наложила се е замяна на 30 метра стъклопластова тръба, а бетонът, върху който е положена новата тръба, има потребност от време, с цел да стегне.

Поради това вода в региона ще има чак на 28 август. От водното сдружение се извиняват на засегнатите, само че на въпроса ни за обезщетения отговор няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР