Аукционната къща RM Sotheby’s ще пусне на търг най-скъпата и

...
Аукционната къща RM Sotheby’s ще пусне на търг най-скъпата и
Коментари Харесай

Продават се 12 Porsche-та 911 на куп

Аукционната къща RM Sotheby’s ще пусне на търг най-скъпата и извънредна сбирка от Porsche-та 911. По-конкретно става дума за редки екземпляри от поколението 964, които са 12 на брой и ще бъдат оповестени за обмен през месец март тази година.

Търгът ще се организира в границите на състезанието Amelia Island Concours d’Elegance, като цялата сбирка от 12 коли се прави оценка на към $7.4 млн. Porsche-тата, които ще бъдат пуснати на търга се считат за едни от най-редките и любопитното е, че всички те са доработени от специфичното поделение на немската марка.



В сбирката влизат 11 спорткара от поколението 964 и един от 930. Сред тях е едно от 45-те създадени Porsche Carrera RSR 3.8, украсено в редкия Ferrari Yellow цвят. Пробегът му е единствено 765 километра, а ориентировъчната му цена - 1.2 - 1.4 млн щатски $.



Още едно от паметните Porsche-та е Carrera RS 3.8 от 1993 година. Компанията пуска единствено 55 такива коли и се допуска, че цената по време на търга ще доближи $1.5 млн. Така също на търга ще бъде пуснато за обмен извънредно рядкото Porsche 911 Turbo S X83 Flachbau, което е създадено в свръх лимитирана серия от единствено 10 екземпляра.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР