ационалният дворец на културата (НДК) - най-големият културен център в

...
ационалният дворец на културата (НДК) - най-големият културен център в
Коментари Харесай

НДК грейва в розово в чест на Race for the Cure

ационалният замък на културата (НДК) - най-големият културен център в Югоизточна Европа, още веднъж сближава хората и показва солидарността си с публично значими дела посредством осветление на фасадата в поддръжка на битката с рак на гърда в неделя – 27.09.2020г. На 25, 26 и 27 септември за втора поредна година Фондация „ Победи рака “ провежда в България благотворителното спортно събитие за битка с рак на гърда Race for the Cure, с което да отпразнува живота. Тази година Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км тичане, или 3 км вървене, като те избират точния миг, в който да се включат, както и къде да подарят своето придвижване: в кварталната градинка, в парка, в планината или пък на пътеката във фитнеса. Всеки може да се записва независимо или да направи тим от близки и другари или сътрудници регистрацията се реализира в платформата, в която са обединени повече от 30 европейски страни.

Миналата година пилотното българско издание на Race for the Cure събра над 2000 души на маратон в Южен парк, а събраните средства от регистрации бяха вложени в образуване на групи за психическа взаимопомощ на дами с рак на гърда в София, Пловдив, Варна и Бургас. Сумата от Race for the Cure 2020 ще бъдe употребена за провеждането на Национална стратегия за безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда, която ще се организира при съблюдаване рекомендациите на СЗО и Министерство на здравеопазването.

На 25, 26 и 27 септември сложете комфортни съгласно времето облекла, стегнете връзките на маратонките, усмихнете се и излезте на открито да изминете която и да е определена от вас отдалеченост. Направете си селфи, видео или фотография, качете я в обществените мрежи с хаштаг #RFTC2020 и споделете, че подкрепяте дамите с рак на гърда в Европа. Може да качите вашите снимки/видеа и в формалната на събитието,, или пък в на ивента.

Финалът на Race for the Cure 2020 ще бъде подложен от признака на българската просвета – фасадата на НДК ще бъде осветена в 19 ч на 27.09 в розово – семантичното въплъщение н поддръжка, вяра и грижовност на борещите се с рак на гърда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР