Атрактивно състезание събира в планината колоездачи от цяла България.Тази събота,

...
Атрактивно състезание събира в планината колоездачи от цяла България.Тази събота,
Коментари Харесай

Откриват сезона на Витоша този уикенд

Атрактивно съревнование събира в планината колоездачи от цяла България.


Тази събота, 3-ти юни ще бъде обещано публично начало на летния сезон на Витоша. Три лифта ще работят всеки уикенд при удобни метеорологични условия до края на сезона.

За по-малко от час жителите и гостите на София, ще могат да доближат от столицата до емблемата на Витоша - Черни връх с новите комбинирани билети „ От града до върха на планината “, включващи прилагане на Кабинков въжен превоз Симеоново и Витошко лале 1 и 2.

Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за упражняване на планинско колоездене, с голям брой направления с разнообразни равнища на компликация, подобаващи както за начинаещите, по този начин и за напредналите. За облекчение на всички колоездачи, лифтовете са оборудвани със специфични куки за окачване на велосипедите, а в кабинковият въжен превоз, за първи път от години насам, ще се позволява превозването на колела.

Различни типове комбинирани билети, фамилни пакети, карти за колоездачи, карти за парапланеристи и голям брой най-различни интензивности ще се оферират в „ домашната “ планина на софиянци това лято, а мотото на сезона е „ Преоткрий Витоша “.

С обичайното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде обещано публично началото на сезона този уикенд, а уредниците дават обещание доста адреналин и мощни страсти.

По традиция конкуренцията е част от календара на Столична Община и се организира с поддръжката на фондация „ София европейска столица на спорта “, като за девета поредна година ще провокира някои от най-хубавите планински колоездачи от цяла България!

Участниците в надпреварата ще би трябвало да се оправят с 5 обособени спортни прави с обща дължина от над 13 км и 2000 м негативна денивелация. Всички стадии са с високо равнище на компликация и включват голям брой стъмни сектори, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други забавни естествени и изкуствено основани трудности.

Участниците ще бъдат разграничени в общо 8 разнообразни категории по пол, възраст, хайлайф, занимание и за първи път електрически колела. За спечелилите има готови доста награди, общително предоставено от сътрудниците на събитието от Ред Бул, магазини Стената, Керхер България, Допелхерц, Aquamatrix и Fury Flow.

Актуална информация за цени, метеорологичната конюнктура и уеб камери в действително време, както и всичко забавно, което се случва на Витоша, можете да откриете на www.vitoshaski.com и профилите на Витоша ски във фейсбук и @vitosha.mountain в Инстаграм. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР