Атрактивен и масов протест на десетки танцови и музикални школи

...
Атрактивен и масов протест на десетки танцови и музикални школи
Коментари Харесай

Танцови школи протестират в София и Варна: Отворете ни на 1.02.

Атрактивен и всеобщ митинг на десетки танцови и музикални школи от цяла България се състоя по едно и също време в София и Варна през днешния ден по обед.

Демонстрацията в столицата премина пред постройката на здравното министерство, където представители на танцовото и музикално изкуство от цялата страна скандираха „ Отворете залите “, танцуваха и свириха. Те стачкуват против ограничаващите ограничения за COVID-19. Исканията им са да се отворят танцовите школи, музикалните зали и фитнесите, които остават затворени от края на ноември.

Представители на митинга влязоха в постройката на здравното министерство за среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов и министъра на културата Боил Банов.

Във Варна се събраха над 200 стачкуващи. Протестът стартира на входа на Морската градина и мина в шествие към постройката на Общината. Част от протестиращите бяха облечени в национални носии, предвождани от танцьори с тъпани. Те упорстват за гаранции в поддръжка на сектора при форсмажорни условия. 

Изглежда, че има късмет желаният им да бъдат задоволени. На този стадий няма да има нова заповед за отваряне на танцовите зали и школите, но в идната ще бъдат планувани нашите занятия да бъдат освободени от възбрана. Това разгласи Милена Налбантова, ръководител на Съюза на организациите за любителско изкуство, която се срещна със здравния министър проф. Костадин Ангелов и министъра на културата Боил Банов, съобщи БГНЕС.

Основание за сходна смяна е упования спад на заболеваемостта - под 120/100 000. Разхлабване на ограниченията ще има сигурно от 1 февруари, надява се Налбантова.

„ Това за което ние настояхме е повече да няма делене на сектори. Спортът с културата и изкуството би трябвало да вървят ръка за ръка и да бъдат също измежду целите, защото сътрудниците се грижат за здравето на нацията. Също по този начин има и учебен темперамент. Считаме, че специалностите ни са едни от основните цели, дружно с учителите в България. Затова настояваме при последващи възможни рестриктивни ограничения да бъдем поканени и да бъде взето мнението на цялата колегия, с цел да може да дадем съответен съвет по какъв начин да вършат оттук-насетне възможни затваряния на нашия отрасъл “, разяснява Милена Налбантова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР