Атлетик Билбао удари сериозно по амбициите на Жирона за първото

...
Атлетик Билбао удари сериозно по амбициите на Жирона за първото
Коментари Харесай

Билбао удари по амбициите на Жирона за първото място в Ла Лига

Атлетик Билбао удари съществено по упоритостите на Жирона за първото място в Ла Лига. Каталунците изгубиха с 2:3 гостуването си на " Сан Мамес " и пропуснаха опцията да съкратят на единствено три точки задатъка на водача Реал Мадрид.


В същото време баските се приближиха на две точки от четвъртия Атлетико Мадрид.

Билбао поведе след единствено 90 секунди игра, възползвайки се от неточност при изнасянето на топката от страна на Алейш Гарсия. Алекс Беренгер се разписа.

Последва лавина от пропуски пред вратата на Жирона, в това число на празна врата на Иняко Уилямс. И в края на полувремето Виктор Циганков от близка отдалеченост наказа Унай Симон за 1:1, като по този метод постави завършек на съвсем 8-часовата серия на Билбао без позволен гол.

Разеяната игра в защита на гостите обаче ги потопи на два пъти за първия четвърт час след почивката, като Беренгер и Иняки Уилямс дадоха задатък от 3:1 за отбора на Ернесто Валверде.

Ерик Гарсия вкара за глава за 3:2 единствено 15 минути преди края - а какъв край единствено ни очакваше! В добавеното време Унай Симон избави шут на Савио, а незабавно по-късно Дани Вивиан почисти от голлинията шут на Джон Солис, с цел да запази скъпоценните три точки на сметката на Атлетик. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР