Арина Сабаленка ще защитава титлата си на силния тенис турнир

...
Арина Сабаленка ще защитава титлата си на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Сабаленка пречупи Рибакина за нов финал с Швьонтек в Мадрид

Арина Сабаленка ще пази купата си на мощния тенис шампионат в Мадрид, откакто пречупи съпротивата на Елена Рибакина след 1-6, 7-5, 7-6 (5) за близо два часа и 20 минути здрава борба.


След три бързи гейма за сервиращите, четвъртата сложена казахстанка пое контрола върху събитията на корта в първия сет и взе четири безответни гейма за крайното 6-1. Рибакина играеше доста мощно и направи нов пробив, който затвърди, спасявайки две точки за рибрейк. Авансът й бе 4-2, когато настоящата шампионка върна брейка за 4-4. Втората в схемата беларускиня обаче се пропука и при 4-5 съперничката й сервираше за успеха. Сабаленка обаче влезе в серия от три поредни гейма за триумф в сета със 7-5. Третата решителна част мина под диктовката на сервиращите - Сабаленка само трябваше да отразява две точки за пробив в 11-ия гейм. Закономерно се стигна до тайбрек, в който представителката на Беларус дръпна с 5-1 и 6-3 точки и макар че Рибакина избави два мачбола, нямаше сили за освен това и инкасира проваляне.

На финала Сабаленка ще играе със международната номер 1 Ига Швьонтек, която в другия 1/2-финал даде едвам четири гейма на американката Мадисън Кийс. Сблъсъкът сред номер 1 и 2 в схемата на шампионата при дамите ще бъде повтаряне на разногласието за трофея от предходната година, когато Сабаленка завоюва втората си купа в испанската столица след 6-3, 3-6, 6-3.

Швьонтек обаче има преимущество в директните мачове с беларускинята - 6-3, както и 2-1 победи във финали. Последният им формален дуел бе на Финалите на WTA в Канкун, Мексико, където полякинята се наложи безапелационно в два сета. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР