Atlantis Bulgaria Holding включва компании с дейност в различни сфери.

...
Коментари Харесай

Естественото озеленяване има психологически, културен и социологически аспект

Atlantis Bulgaria Holding включва компании с активност в разнообразни сфери. Това, което ги сплотява през последните 25 години, е задачата за основаване на удобна среда и спокоен живот в огромния град посредством реализацията на модерни концепции в строителството.
Динамичната смяна в метода на живот на хората и бурните процеси на урбанизация са причина за преосмисляне на нуждата от зелени площи и връзка с природата като неразделни детайли с съществена роля в човешкия обичай. Въздействието на естественото озеленяване в всекидневието ни има психически, културен и социологически аспект. Психологическият се състои от душевен и прочувствени, физически и естетически въздействия. В допълнение са здравословните, духовните и релаксиращите резултати от престоя измежду природата с естетически и цветови детайли, олицетворяващи духа и естествения капацитет на средата. Според научни изследвания като The relationship between greenspace and the mental wellbeing of adults ( V. Houlden, S. Weich, S.Jarvis и K. Rees) някои от дървесните типове като орех и бор освобождават вещество в атмосферата, което може да направи хората по-щастливи, като поддържат двете страни на мозъка в баланс и влияят успокояващо.

Темите за устойчива, зелена и уравновесена среда са единствено част от претекстовете на цялостната тактика на Atlantis Bulgaria Holding за основаване на здравословна жилищна атмосфера вкъщи и отвън него. Стремим се плановете да бъдат обсъждани в тяхната целокупност с предпроектни изследвания на пространствените връзки и многообразие от социално-емоционални благоприятни условия за всеки от жителите. В актуалното забързано ежедневие хората все по-малко намират време за физическите действия навън и една от водещите хрумвания, заложена в нашите комплекси, е да насърчаваме хората да спортуват повече, като им създадем улеснения посредством атрактивни спортни зони за всички възрастови групи. Проучванията демонстрират, че времето, прекарано на открито, и дейната активност измежду природата имат позитивно влияние върху сърдечно-съдовата функционалност и понижават равнищата на стрес. Социологическите и културните притегателни опорни точки и зони за рекреация, отдих и тихи игри водят до възстановяване на общественото взаимоотношение и обществените връзки на хората, живеещи в комплексите ни.

Зелените площи основават чувството за обществени пространства и в тази атмосфера даже най-малките жители могат да усетят възприятието за независимост и самостоятелност и сами да основават нови другарства. Зелените площи носят естественото чувство за природа в градските структури и са в положение да трансформират възприемането на суровия и неестествен подтекст на града в чувство за хармонична, релаксираща и приятна атмосфера. Те основават дълбока връзка сред хората и естествената среда, трансформирайки градската тъкан в по-достъпен и населен мащаб като главен фактор за бъдещо развиване на устойчивото общество. Според разработките на американската активистка Джейн Джейкъбс съществува връзка сред увеличението на количеството зелени площи и удовлетвореността на хората, живеещи в жилищните комплекси. Ето за какво това, което отличава нашата идея, е показателят на задоволеност от въздействието на зелените площи в комплексите от затворен вид, предоставящи сигурност и комфорт на еднофамилна къща с двор в симбиоза с близостта до информационната мрежа на града. Не инцидентно един въпрос от най-малките жители на " Атлантис/Атмосфера " - " Кой живее в тази къща? ", ни накара да трансформираме концепцията за апартамент с двор в асоциация за дом - с опциите за безгрижни детски игри, комфорт за домашните любимци и релаксиращата атмосфера на самостоятелния двор като неразделна част от визията на холдинга за многообразие и нововъведения за основаване на удобна устойчива жилищна среда.

Предимствата на личен двор в парковата среда на комплекс от затворен вид и опциите, които дава на своите жители, е все по-актуална наклонност за бъдещо развиване. Заради събитията през миналата година фамилиите отделиха повече време вкъщи и преоткриха потребността от директна връзка с природата във всекидневието си. Не инцидентно от ден на ден клиенти се обръщат към нас с признателност за спокойствието, уюта и комфорта, който сме основали с грижа за тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР