Атлантическият съвет на България /друга, различна организация от Атлантическия клуб

...
Атлантическият съвет на България /друга, различна организация от Атлантическия клуб
Коментари Харесай

ПАК ДАЛАВЕРА С „МиГ“-ОВЕТЕ НИ

 Няма налично изложение на фотографията.

Атлантическият съвет на България /друга, друга организация от Атлантическия клуб на Соломон Паси/ уточни, че в бюджета за тази година 126 милиона 246 хиляди лв. са заделени за подбуден ремонт на към този момент безпределно демодираните самолети „МиГ“. И настоя те да не се дават.
С две ръце съм „за“. Това са пари, които

1. ще се изхарчат напразно. МиГ-овете заради софтуерна назадничавост за тези десетилетия изобщо не са боеспособни против актуален изтребител. Радарите им са примитив и ще бъдат свалени надалеч преди даже да виждат противников самолет;

2. те нямат система за опознаване „свой-чужд“, която да може да се интегрира със съответната западна система;

3. Русия се оказа обезсърчителен търговски сътрудник, даже да се абстрахираме от всички политически условия сега. Действащата сега поръчка за ремонтни работи по „МиГ“-овете за следващ път е забавена отвън контрактуваните периоди. На 28 април т.г. вицето и министър на защитата Каракачанов, безусловно в последния миг, преди да си отиде държавното управление на ГЕРБ, вицето и министър на защитата Каракачанов подписва следващия анекс, с който на процедура разсрочва още веднъж периода, а от друга – опрощава дължимата наказателна клауза за спазването му.

4. до момента за поправки на старите МиГ /2007-2020/ са изхарчени 275 млн. лв..

5. последното е рамкото съглашение на стойност 41.565 млн. евро.

И в този момент за похлупак се възнамеряват нови над 100 млн. лева – отново за поправки.
Поляците да вземем за пример също имат МиГ като нас. Но за разлика от нас вместо ремонт им направиха цялостна рационализация, която ги пресъздаде и като съвместими с НАТО.

6. тези пари на данъплатеца ще отидат за съветския ВПК, който главен инструмент на настояването на Кремъл за тяхна сфера на въздействие, в която категорично беше упомената България. И за комисион за някои властници у нас и техните поръчители.

Григор Лилов
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР