Атина. Чуждестранни и гръцки граждани, които са били ваксинирани за

...
Атина. Чуждестранни и гръцки граждани, които са били ваксинирани за
Коментари Харесай

Kathimerini: Ваксинираните в чужбина вече ще могат да се регистрират за гръцки сертификат онлайн

Атина. Чуждестранни и гръцки жители, които са били имунизирани за Covid-19 в която и да е от 60 страни, които са част от програмата за европейски документи, към този момент могат да се записват в гръцкия онлайн народен указател за имунизации, съобщи пред Народното събрание заместник-министърът на цифровото управлениена южната ни съседка Георгиос Георгант, представен от Kathimerini .

По думите му, хората, на които е приложена една или две дози ваксина в една от 27-те страни на Европейския съюз или в другите 33 с изключение на тях, могат да се записват на платформата anagnorisi.emvolio.gov.gr (достъпна също на английски) за признание на техните документи. Платформата може да се употребява и от тези, които са получили две дози в Гърция и бустер в чужбина.

Тези, които са получили две дози и желаят да си създадат бустер в Гърция, могат да си уговорят среща посредством същата платформа, сподели държавният чиновник пред депутатите.

Гръцкият документ улеснява достъпа до закрити заведения, които са отворени единствено за изцяло имунизирани хора. Те включват заведения за хранене, театри и места за развлечение и музика, наред с други.

Хората, които са били имунизирани в страна, друга от 60-те, включени в Европейската стратегия за узаконяване, могат да аплайват за признание на всички годни документи за имунизация, които има във всеки Център за обслужване на жители (KEP).

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР