Атина. Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция за денонощие,

...
Атина. Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция за денонощие,
Коментари Харесай

Kathimerini: Експерти в Гърция очакват рязко покачване на случаите на коронавирусна инфекция в страната

Атина. Броят на новите случаи на коронавирусна зараза за денонощие, регистрирани в Гърция, евентуално ще надвиши границата от 10 000 през януари, предизвести водещ здравен до момента в който страната се приготвя за разновидността „ Омикрон “, написа електронното издание Kathimerini .

Говорейки по телевизия Skai, по отношение на влизането в действие на новите ограничения за прекъсване на разпространяването на ковид по време на празничния сезон, специалистът по инфекциозни заболявания и държавен консултант Гкикас Майоркинис сподели, че рестриктивните мерки в страната най-вероятно ще бъдат поправени през новата година в отговор на развиването на Covid-19.

Той сподели, че научният комитет, който поучава държавното управление за справяне с пандемията, ще се срещне на 27 декември, с цел да разиска вероятни нови ограничения.

Ранните доказателства сочат, че разновидността „ Омикрон “ е по-лек от „ Делта “. Въпреки това, неговата по-голяма инфекциозност въпреки всичко предвещава голямо натоварване на системите на опазване на здравето. Обществената здравна работа в Гърция, където една четвърт от възрастното население остава неимунизирано, към този момент е под напън и интензивните отделения са заети до 90%.

Здравните управляващи оповестиха във вторник 33 доказани случая на вид Omicron в страната, като 18 случая бяха открити на остров Крит. Ръководителят на Националната организация за публично здраве (EODY) Теоклис Заутис сподели, че се изследват още 98 случая.

От петък маските за лице са наложителни в закрити и открити пространства, до момента в който маска вид KN95 или двойна маска се изисква в градския превоз и в супермаркетите. Всички публични събития и фестивали по време на празниците са анулирани.

В допълнение към наложителния PCR или бързия тест, на пътуващите, посещаващи Гърция, мощно се предлага да повторят теста на втория и четвъртия ден след идването си.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР