Атанас Узунов, който увлече хиляди българи, борещи се със затлъстяването

...
Атанас Узунов, който увлече хиляди българи, борещи се със затлъстяването
Коментари Харесай

Диетата на Атанас Узунов стана хит – ядейки пържоли на корем, той е успял да свали 70 килограма без да спортува дори

Атанас Узунов, който увлече хиляди българи, борещи се със затлъстяването в своя режим на хранене, посети неотдавна Велико Търново. Срещата с него се състоя в клуб „ Седем “, а ползата бе толкоз огромен, че заведението едвам съумя да побере искащите да участват. 40-годишният мъж за малко време се трансформира в интернет сензация и завоюва 220 000 почитатели в обществената мрежа Facebook. Той стимулира хората с персоналния си образец, който несъмнено е мощно впечатляващ, а диетата му със сланина стана шлагер у нас. Столичанинът смъкнал цели 70 кг без интензивно спортуване, само че с щедро похапване. Ежедневно в страницата му „ Оригинал – отслабвай и бъди здрав с мен – Атанас Узунов “ хора разгласяват свои фотоси преди и след режима. Някои от тях са се вталили с по 30 – 40 кг и с горделивост декларират, че са преборили редица болести като хипертония, диабет, остеопороза, тежки депресии и така нататък

Атанас показа пред „ Борба “ персоналната си история и детайлности към диетата, която основал.
Преди да промени хранителното си меню, тежал 140 кг и имал букет от заболявания, които вървят в комплект с наднорменото тегло – високо кръвно налягане, разширени вени, болки в краката и кръста, стигнал даже до преддиабетно и прединфарктно положение. Пробвал всевъзможни диети, само че резултатът бил нулев, а хапчетата се увеличавали.
„ Тогава взех нещата в свои ръце и започнах да се изучавам от най-хубавите лекари и диетолози в света – Уилям Дейвис, Тим Ноукс и така нататък, тъй като тези хора имат големи триумфи в тази сфера.

Четох непрекъснато, гледах видеа по тематиката и стартирах личен път на изцелението, както обичам да споделям. От многото информация извлякох нужното, научих кое е потребно да се яде, кое въздейства неприятно и може безусловно да те убие “, съобщи Атанас.
Основният принцип в режима му е да залага на приема на храни, богати на естествени мазнини. В тази група влиза потреблението на месо, масло, сирене и мляко с висока масленост. Позволено е похапването на мазни вратни пържоли, сланина, дреболии, вътрешности.

„ Разбира се, не трябва да се яде цяла седмица единствено пържоли. До три-четири дни е изцяло задоволително и обикновено. През останалото време – риба, зеленчуци, които порастват над земята, салати. Готви се единствено с масло или домашна мехлем. Овкусяването на салатите става със студено пресован зехтин “, изясни Атанас.

Вторият главен принцип в режима е цялостно изключване на въглехидрати – пълнозърнести тестени артикули и сладкиши. Иначе казано, завършек на хляба, пиците, дюнерите, баничките, кифлите, овесените каши, вафлите и шоколадите. Рафинираните храни и варивата също отпадат от менюто.

„ С времето човек става подвластен от тази нездравословна храна, цялостна с въглехидрати, и когато от дребен я яде, той става неин плебей, в множеството случаи – до момента в който е жив. Навремето нашите баби и дядовци са яли самун и кренвирши, само че не са пълнеели, просто тъй като тези храни не са били като днешните – цялостни с консерванти, подобрители и така нататък Вложените химии усилват апетита, притъпяват ситостта, ядеш доста и пълнееш, а резултатите са жестоки – сърдечни удари, съдови болести, диабет вид 2, и доста други “, разяснява мъжът.

Според диетата на Атанас би трябвало да се пропуща закуската, защото през нощта организмът преработва храната и има потребност от отмора в утринните часове. Вместо с храна денят може да стартира с чаша кафе с лъжица кокосово масло. На обяд човек може да употребява салата и вратна пържола, а за вечеря – още веднъж салата, сирене и яйца.

Един ден в седмицата е обособен на така наречен „ лечебно недояждане “, в който организмът рестартира и покачва имунната си система. Тогава единственото разрешено за банкет са водата и кафето.

Всеки ден столичанинът получава стотици писма от хора, които са съумели да отслабнат и да подобрят здравословното си положение, следвайки режима му. Мотивиран от положителните мнения, написал книга, която следва да излезе на книжния пазар през декември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

Инфо: Борба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР