Атанас Фурнаджиев ще е следващия президент на БФС, като няма

...
Атанас Фурнаджиев ще е следващия президент на БФС, като няма
Коментари Харесай

Атанас Фурнаджиев ще е новият шеф на БФС

Атанас Фурнаджиев ще е идващия президент на БФС, като няма да има ексклузивен конгрес на футболната централа, твърди dsport.bg . Това ще се официализира в петък, когато има съвещание на Изпълкома се чака да бъде призната оставката на Борислав Михайлов. Досегашният вицепрезидент ще наследи Михайлов на горещия стол, като няма да бъде в позицията на краткотрайно изпълняващ длъжността, а на непрекъснат.

Предварителните упования сочат, че в петък би трябвало да бъде призован ексклузивен конгрес, на който да бъде определен нов Изпълком и президент на футболната централа. Наши източници обаче сочат, че най-малко на този стадий това няма да се случи и тематиката няма да бъде обсъждана или решена в петък. Така има голяма възможност Фурнаджиев ще изкара мандата на това ръководство до февруари 2022 година.

Уставът на централата гласи: " при подаване на оставка, трайна неспособност да извършва отговорностите си или гибел, пълномощията на президента се извършват от първия вицепрезидент, а при неспособност или отвод от негова страна – от различен вицепрезидент, определен от ИК, до провеждането на конгрес ".

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е претендент за кмет на Сливен и няма по какъв начин да бъде разгласен за изпълняващ длъжността президент на БФС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР