Атанас Атанасов от Продължаваме промяната - Демократична България е подал

...
Атанас Атанасов от Продължаваме промяната - Демократична България е подал
Коментари Харесай

Ген. Атанасов подаде оставка като председател на Комисията за контрол над службите

Атанас Атанасов от " Продължаваме промяната - Демократична България " е подал заявление, че се отдръпва като ръководител на парламентарната Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия, заяви пресцентъра на Народното събрание. 

Поводът е твърдата позиция на ГЕРБ и Движение за права и свободи да не поддържат предлагането на Атанасов за обединение на Държавна организация “Разузнаване ” и Служба “Военно разузнаване ” в една мегаслужба. Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов обществено разгласи, че не поддържа сливането на военното и цивилното разузнаване. Ген. Атанасов стартира концепцията неотдавна като част от замисляната промяна на службите, с която да се отнеме правото на президента да назначава шефовете им. Тогава Атанасов даже съобщи, че концепцията е била разисквана с ГЕРБ и Движение за права и свободи и имало кардинално единодушие от тях. Малко по-късно от името на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че партията кардинално поддържа обединяването на службите, само че ще се изчака да се види съответното предложение.

След решението на Атанасов през днешния ден Пеевски направи коментар пред публицисти, че отдръпването на Атанасов като ръководител на комисията няма да окаже въздействие върху управническото болшинство. " Това е негово персонално решение, не е обсъждано с Движение за права и свободи ", добави той. Вече е ясно, че няма да има поддръжка от ГЕРБ за сливането на службите, няма да има поддръжка и от нас. ", разгласи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР