Атанас Атанасов е бивш рекордьор на България в скока на

...
Атанас Атанасов е бивш рекордьор на България в скока на
Коментари Харесай

А. Атанасов: Наградата е признание за волята на Габи

Атанас Атанасов е някогашен рекордьор на България в скока на дължина. От 2006 г е персонален треньор на Габриела Петрова. Под негово управление Габи реализира най-големите си триумфи. През 2015-а стана „ Спортист на годината “, а два пъти е печелила и наградата „ Атлет на годината “. След церемонията той описа за това по какъв начин Габи е стигнала до този триумф, за идните надпревари и за това по какъв начин се оправят в Пловдив.

- Господин Атанасов, какво значи за вас тази награди, която получи през днешния ден Габриела?

- Т ова е самопризнание за нейната усилена работа и най-много, че съумя да се активизира и осъществя в един сложен за целия свят интервал. Това приказва за нейните волеви качества и за това по какъв начин тя се отнася към подготовката.

- От пролетта на 2020 сме в пандемия. Как въздейства това на работата ви с Габриела?

Не единствено за нас, а и за всички други обстановката не е приятна. Ние се опитваме и при тези условия да вършим всичко допустимо по този начин, че да се подготвим добре за идната олимпиада в Токио. Целта ни е да се подготвим по този начин, че да се представим по най-хубавия метод на олимпиадата.

Какво ви следва като надпревари?

- Пропускаме зимния сезон. Подготовката ни е ориентирана напълно към олимпиадата в Токио. Първите ни стартове би трябвало да са в края на май и началото на юни. Дано Господ е нея. Искам тя да е здрава. Другото ще се подреди.

- При какви условия се подготвяте в Пловдив?

От 3 години имаме доста положителни условия за подготовка в Пловдив. Благодарение на спортното министерство и най-много на напъните на министър Красен Кралев направихме една доста добра зала за подготовка на нашите състезатели. Там се приготвя освен Габриела, а и младите ни гении, които на миналите огромни надпревари от началото на 2020 се показаха на извънредно високо равнище. До 20 г Локомотив (Пд) е екипен първенец на България. 16-годишната ни състезателка Пламена Миткова с най-хубав резултат в света за 2021 в нейната възрастова група и при по-големите на скок дължина. Тя е и №1 в света на троен скок, а направи връх на България и на 60 м с трудности. Имаме и още един връх при момчетата до 16 г на 200 м. Всичко това нещо демонстрира, че имаме една сериозна група от състезатели, която ще е основата за положителното бъдеще на българската атлетика. Това нямаше да е реалност, в случай че нямахме тези условия за подготовка сега. Децата, които упражняват при нас към този момент са над 150.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР