Атаките срещу руски военни кораби, охраняващи подводните газопроводи към Турция,

...
Атаките срещу руски военни кораби, охраняващи подводните газопроводи към Турция,
Коментари Харесай

Диверсия със стратегическо предназначение

Атаките против съветски военни кораби, охраняващи подводните газопроводи към Турция, може да са предходник на по-голяма измама

В нощта на 11 юни въоръжените сили на Украйна нападнаха с безпилотни катери разследващия транспортен съд " Приазовье " на съветския Черноморски флот, който обезпечава сигурността на газопроводите " Турски поток " и " Син поток " в югоизточната част на Черно море. Това заяви съветското министерство на защитата. По време на отблъскването на офанзивата всички катери са унищожени на 300 км югоизточно от Севастопол.

Отбелязваме незабравим военно-технически подробност. Наред с способените и ефикасни дейности на екипажа на съветския разследващ транспортен съд, героите на деня бяха две 30-мм оръдия АК-630М, които са главното му въоръжение за пукотевица по морски цели.

Оръжията, създадени през 1964 година и пуснати в употреба през 1976 година, демонстрираха 100% резултат в битката с най-новите противников военноморски безпилотни катери. Оттук и изводът: не годините /възрастта/ са значимите. Отличните руски оръжия в способни ръце към момента могат сполучливо да устоят на комплицирани софтуерни трикове на врага.

Справка: „ АК-630 е руска и съветска морска автоматизирана артилерийска установка с диаметър 30 mm с едно шестцевно въртящо се оръдие АО-18, основана през 1964 година под управлението на В. П. Грязев и А. Г. Шипунов и призната на въоръжение във ВМФ на Съюз на съветските социалистически републики на 6 януари 1976 година Цифрата " 6 " в името значи шест дула, а 30 - калибъра.

Това е средство за самоотбрана на кораби, може да се употребява за заличаване на въздушни цели на наклонена отдалеченост до 4000 м и леки надводни сили на съперника на дистанции до 5000 м. Производството е усвоено в Тулския машиностроителен цех.

А в този момент към същината на въпроса. Украински морски дронове (всъщност моторни лодки) нападнаха съветски транспортен съд на към 500-600 км от най-близката точка на брега, следена от украинските въоръжени сили. Това явно надвишава личната им самостоятелност и обсег. Ясно е, че украинските катери, атакували съветския транспортен съд, са изстреляни от надводен притежател.

Това е втората офанзива за малко време. Целта на офанзивата още веднъж е съветски боен транспортен съд в намерено море.

На 24 май на 140 километра североизточно от Босфора съветският разследващ транспортен съд " Иван Хурс " беше нападнат от три украински безпилотни катера. Лодките са унищожени от огън от общоприетото въоръжение на кораба - куполна 14,5 мм картечница. Намирайки се в Черно море от края на април тази година, екипажът изпълняваше задания за обезпечаване на сигурността на газопроводите „ Турски поток “ и „ Син поток “ в изключителната икономическа зона на Турция...

По време на първата офанзива корабът-носител не е открит и прихванат, във всеки случай това не е обявено. Най-вероятно става дума за граждански превоз, изпълняващ скрито /и незаконно/ военни функционалности.

В тази връзка поражда въпросът за нуждата от цялостен надзор върху цялото морско мореплаване в Черно море и най-много това, обвързвано с Украйна. Но освен с нея. Както знаете, в историята с диверсията на Кримския мост предходната година кораби и коли от цялостен кръг други страни бяха употребявани за доставката на експлозива на територията на Руската федерация.

Атаките стават все по-мащабни и по-опасни. На 24 май имаше три дрона, на 11 юни към този момент бяха 6. А какво ще стане на следващия ден?

Тъй като става дума за газопроводи, които са стратегически значими освен за Русия, само че и за Турция, наподобява оправдано взаимно руско-турско наблюдаване на съответната морска зона за взаимно секване на враждебните дейности.

Не е изключено офанзивите против съветски кораби, охраняващи подводни газопроводи, да се подхващат за да се направи невероятно по-нататъшното наблюдаване. И това може да се преглежда и като предварителна фаза на подготовка на измама против газопроводите в Черно море. По прилика с диверсията против Северните потоци в Балтика.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР