Атака над Иран тази нощ. Независими източници на Reuters“ твърдят,

...
Атака над Иран тази нощ. Независими източници на Reuters“ твърдят,
Коментари Харесай

Атака над Иран: Израел ли стои зад ударите?

Атака над Иран тази нощ . Независими източници на „ Reuters “ настояват, че зад удара стои Израел . Държавните ирански медии оповестиха, че са били унищожени безпилотни самолети , откакто Иран нападна Израел с дронове преди няколко дни. 

Източници настояват още, че Съединени американски щати не са били директно забъркани в удара против Иран, само че са били осведомени от Израел за идната офанзива. 

Иранската осведомителна организация Fars заяви, че три детонации са били чути покрай военна база в централния град Исфахан . Ирански чиновник сподели пред „ Reuters “, че не е имало ракетна офанзива и детонациите са резултат от активирането на системите за противовъздушна защита на Иран.

Иранската държавна телевизия разгласи от своя страна, че малко след среднощ „ три дрона са били следени в небето над Исфахан. Системата за противовъздушна защита се е задействала и е унищожила тези дронове в небето “ .

По-късно бе обявено, че обстановката в Исфахан е естествена и не е имало наземни детонации . Израелската войска към този момент не разяснява информацията, само че по-рано предизвести, че ще отмъсти за обстрела от Иран през уикенда . Той бе осъществен със стотици дронове в отговор на хипотетичен израелски удар против посолството на Техеран в Сирия

Анализатори и наблюдаващи показаха угриженост за рисковете войната сред Израел и Газа да се популяризира в останалата част от района.

Иранският президент Ебрахим Раиси предизвести Израел преди удара в петък, че Техеран ще даде „ сериозен отговор “ на всяка офанзива на негова територия.
Иран сподели на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък, че Израел „ би трябвало да бъде заставен да спре всеки по-нататъшен боен авантюризъм против нашите ползи “ , защото генералният секретар на Организация на обединените нации предизвести, че Близкият изток е в „ миг на оптималната заплаха “ .

Доходността на азиатските акции и облигации потъна в петък, до момента в който валутите-убежища, златото и суровият нефт скочиха. Фючърсите на суровия нефт Brent се покачиха с 2% до 88,86 $ за барел, доларът нарастна като цяло, златото се увеличи с 1%, а фючърсите на S&P 500 паднаха с 1%.

Иранската държавна телевизия разгласи, че нуклеарните уреди, в които Иран е работил – които съгласно Техеран са мирни, само че които съгласно Запада са ориентирани към основаване на оръжие – са невредими.

Анализатор: Ако Иран се снабди с нуклеарно оръжие, няма да има несъмнено място на Земята

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР