Asustek Computer (ASUS) и Micro-Star International (MSI) остават лидери на

...
Asustek Computer (ASUS) и Micro-Star International (MSI) остават лидери на
Коментари Харесай

ASUS и MSI заемат половината от пазара на игровите ноутбуци

Asustek Computer (ASUS) и Micro-Star International (MSI) остават водачи на международния пазара на геймърските ноутбуци, макар увеличението на конкуренцията. 

Според тайванският информативен портал DigiTimes, базирайки се на източници от канала за доставки на електроника, през 2017 година ASUS и MSI са пуснали общо 2,4-2,5 милиона портативни игрови компютри, което дава отговор на повече от половината от размера на този пазар.

През миналата година, търсенето на игрови ноутбуци като цяло е намаляло. Увеличение се следи единствено в сегмента на моделите от корпоративно равнище, както и при устройствата от високо и приблизително техническо равнище.

През 2017 година HP Inc. и Dell са пуснали на пазара серия от относително евтини геймърски устройства – цените са от 900 до 1100 $. Благодарение на тези артикули, фирмите чакат да лишават част от пазара на водачите в такива райони, като Европа, Северна Америка, Азиатско-Тихоокеанския район и югоизточна Азия. В сегмента на продуктите от входно равнище, китайската Lenovo и Haier също по този начин интензивно създават евтини игрови модели.

Събеседници на DigiTimes настояват, че стартирането на портативни компютри от страна на HP и Dell на ниски цени подриват продажбите на производители на геймърски ноутбуци, като Lenovo и Gigabyte Technology.

На ревюто за потребителска електроника ASUS, MSI, Gigabyte и редица други компании показаха нови игрови артикули, в това число и портативни компютри, дънни платки и графични карти, оборудвани с най-новите технологии и дизайн.

През 2016 година ASUS усили продажбите си на геймърски ноутбуци с 50%, а през 2017-та чака да записва повишаване с още 40%. Един от главните мотори на растежа на ASUS в тази област е китайския пазар.

Междувременно, Acer също разпорежда огромни очаквания на игровите ноутбуци. С цел подсилване на своите позиции в геймерския сегмент, Acer организира промоции и спонсорира другите екипи по киберспортове.

В края на август, преди откриването на интернационалното ревю IFA 2017 в Германия, Acer разгласи, че през първата половина на годината, продажбите на насочените към феновете на компютърните игри ноутбуци, настолни компютри и монитори на компанията са се нараснали надлежно с 61%, 51% и 103%.

По-рано анализаторската компания Jon Peddie Research регистрира връх, записан от международния пазар на игровия компютърен хардуер. През 2016 година, продажбите на геймърски компютри, съставни елементи и аксесоари в международен мащаб за първи път са надхвърлили 30 милиарда $. Очаква се, че до 2019 година този пазар ще пораства приблизително с 6% годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР