Астрономическата пролет ще дойде у нас с топло и слънчево

...
Астрономическата пролет ще дойде у нас с топло и слънчево
Коментари Харесай

Професор Рачев прогнозира как ще посрещнем пролетта

Астрономическата пролет ще пристигна у нас с топло и слънчево време, разгласи в предаването „ Тази заран “ по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Сега сме на гребена на последната вълна „ топло-студено “, след което – от петък, времето ще стане по-стабилно, т.е. ще се задържи топло. Преди да се случи това обаче, у нас ще нахлуе антициклон, който ще сътвори едно зимно чувство в четвъртък. Възможно е на доста места над 600-700 м да превали сняг, а в планините ще се образува трайна снежна завивка “, изясни той.
-->
Проф. Рачев разясни, че в Югозападна България през днешния ден ще е топло, само че в сряда стартират преваляванията от дъжд с навлизане на по-студен въздух. В четвъртък евентуално там ще превали и влажен сняг, след което ще стартира стоплянето.

В София се чакат температури от 0 до 6 градуса в четвъртък, като ще има и противен леден вятър. На Боровец ще вали дъжд в сряда, който ще премине в сняг. Температурите там ще паднат до минус 4 градуса, като оптималните в четвъртък ще са към нулата. Пистите ще бъдат затрупани с нова снежна завивка.

В четвъртък по морето ще е към 8 градуса. Там преваляванията ще са обилни, само че те ще са от дъжд. Дунавската низина също ще се радва на превалявания и значителни  валежи, само че най-вече от дъжд. Там ще се появи и рязък леден вятър в четвъртък. 

Възможно е в неделя да се насладим на южен вятър, който бързо ще увеличи температурите до 15-20 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР