Астрономическата обсерватория на Софийския университет Св. Климент Охридски“ по традиция

...
Астрономическата обсерватория на Софийския университет Св. Климент Охридски“ по традиция
Коментари Харесай

Софийският университет се включва в световните дни на астрономията

Астрономическата обсерватория на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ по традиция ще се включи с разнообразна стратегия за дребни и огромни в международните дни на астрономията. От 16.00 до 22.00 часа през днешния ден, при ясно небе, са планувани наблюдения на Слънцето, Луната и Марс с няколко телескопа. Най-малките ще могат да посетят Детския ъгъл на Space Academy.

Всички гости ще имат опция да прегледат най-старата обсерватория в България и да научат повече за научните и просветителни действия на катедра „ Астрономия “ във Физическия факултет на Софийския университет от особено подредена галерия. Малки и огромни ще могат да задават въпросите си на астрономите в Университетската обсерватория, оповестиха от Университета.

Предвидени са и следните къси известни лекции на наличен език: Представяне на Космическата академия за деца Space Academy (Тихомир Димитров, магистър-астроном – „ Астрономия и популяризация на астрономията “); История на астрономията през последния век (Георги Максимов, студент-магистър по „ Астрономия и популяризация на астрономията “); Пътуване до Марс (Тихомир Димитров, магистър-астроном – „ Астрономия и популяризация на астрономията “); Покоряване на Космоса (Людмила Филипова, студент-магистър по „ Астрономия и популяризация на астрономията “); Слънчеви и Лунни затъмнения (Ганчо Ганчев, докторант към катедра „ Астрономия “); Живот във Вселената: Въпрос на шанс? (Борислав Михайлов, студент-магистър по „ Астрономия и популяризация на астрономията “); Тайните на Плутон (Никола Каравасилев, докторант към катедра „ Астрономия “); Първи стъпки в астрофотографията (Венцислав Крумов, студент-магистър по „ Астрономия и популяризация на астрономията “); Обръщане на полюсите на Земното магнитно поле – риск за живота (Милен Цеков, гл. ас. в катедра „ Метеорология и геофизика “).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР