Астрономи твърдят, че са открили нов мини спътник, който, подобно

...
Астрономи твърдят, че са открили нов мини спътник, който, подобно
Коментари Харесай

Земята има нов мини спътник. Но временно

Астрономи настояват, че са разкрили нов мини сателит, който, сходно на Луната, лети в орбитата на нашата планета, написа The Independent.  

Обектът, наименуван 2020 CD3, е открит от учени от Международния астрономически съюз на 15 февруари. След това е бил следен неведнъж в небето през идващите дни.

Това разрешило на астрономите да снимат и съберат повече информация за обекта, до момента в който се движи към Земята. Новият мини сателит, който свети с особена бляскавост, е с диаметър сред 1,8 метра и 4 метра.

Смята се, че метеоритът е бил прихванат от земното притегляне още преди три години. Официалното удостоверение, че обектът съществува и се е трансформирал в нов сателит на Земята, пристигна преди два дни от Центъра за дребни планети.

Наблюдения и калкулации демонстрират обаче, че обектът " ще бъде единствено краткотрайно обвързван " със Земята и няма да остане непрекъснат сателит като Луната.

2020 CD3 е вторият доказан мини сателит след 2006 RH120 (обект със подобен размер, който орбитираше земята сред септември 2006 и юни 2007).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР