Астрономи откриха мистериозен повтарящ се процес на ръба на галактиката.

...
Астрономи откриха мистериозен повтарящ се процес на ръба на галактиката.
Коментари Харесай

Астрономи откриха мистериозна въртяща се маса на края на нашата галактика

Астрономи откриха тайнствен повтарящ се развой на ръба на галактиката. Наблюдаваната маса не наподобява на нищо, което в миналото сме виждали, и освобождава солидни прояви на сила до три пъти на час. Изследователите откриват масата, до момента в който картографират радиовълните в космоса. Екипът има вяра, че това може да е неутронна звезда или даже бяло джудже с доста мощно магнитно поле, което го заобикаля.

Д-р Наташа Хърли-Уокър, астрофизик от университета Къртин и Международния център за радиоастрономически проучвания, управлява екипа откриватели, като споделя, че обектът е „ изцяло непредвиден “.

„ Този ​​обект се появява и изчезва в продължение на няколко часа по време на нашите наблюдения “, съобщи Хърли-Уокър. Изследователите споделят, че мистериозният обект е изпращал лъчи радиация в продължение на минута на всеки двадесет до тридесет минути. Това е един от най-ярките радиоизточници, които в миналото сме виждали в небето. Изследователите дефинират обекта като повтарящ се временен развой. По създание той освобождава къси прояви на сила, по-късно още веднъж потъмнява.

Още по-интригуващо обаче е, че мистериозният повтарящ се временен развой е единствено на към 4000 светлинни години от нас. „ Това е в нашия космически заден двор “, споделя Хърли-Уокър във връзка с обекта. За страдание все още не се знае доста за обекта. Въпреки това, доктор Хърли-Уокър сподели, че съответствува с прогнозите за астрофизичен обект, който те назовават ​​„ магнетар с ултра дълъг интервал “.

„ Това е тип постепенно въртяща се неутронна звезда, за която знаехме че съществува теоретично “, изяснява тя. „ Никой не очакваше непосредствено да открием такава, тъй като не чакахме да е толкоз ярка. “

Освен това, доктор Хърли-Уокър споделя, че мистериозният повтарящ се временен развой трансформира магнитната сила в радиовълни по-ефективно от всичко друго, на което учените са били очевидци.

Това не е първият път, когато откривателите следят временен обект в космоса. Всъщност те са много постоянно срещани. Според доктор Джема Андерсън, астрофизик от ICRAR и университета Къртин, има няколко разнообразни вида преходни процеси.

Бързите преходни процеси нормално са неутронни звезди, които мигат и изгасват в границите на милисекунди. Други, мудни преходни процеси са като свръхнови. Те се появяват в границите на няколко дни, само че изчезват след няколко месеца. Този съответен тайнствен повтарящ се временен развой е ярък и по-малък от нашето Слънце. Обектът излъчва мощно поляризирани радиовълни. Изследователите споделят, че това допуска, че към него има доста мощно магнитно поле.

Подобно на другите странни обекти, които откриваме във Вселената, като да вземем за пример странните звуци, идващи от луната на Юпитер, откривателите ще продължат да следят този нов и тайнствен повтарящ се временен развой, с цел да научат повече за него.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР