Aстронавтите на Crew-7 ще изследват ефектите от космическия полет върху

...
Aстронавтите на Crew-7 ще изследват ефектите от космическия полет върху
Коментари Харесай

Aстронавти ще изследват ефектите от космическия полет върху човешкото тяло

Aстронавтите на Crew-7 ще изследват резултатите от галактическия полет върху човешкото тяло. Нов екипаж неотдавна дойде на Международната галактическа станция (МКС), подготвен да стартира шестмесечен живот в орбита. По време на престоя си Crew-7 ще работи върху научни проучвания, в това число нов набор от опити за резултатите от галактическите полети върху човешкото тяло във времето - информация, която може да бъде от решаващо значение за бъдещи задачи с екипаж до Луната и отвън нея.

Екипажът се състои от астронавта на НАСА Жасмин Могбели, астронавта на Европейската галактическа организация Андреас Могенсен, астронавта на Японската организация за аерокосмически проучвания Сатоши Фурукава и космонавта на Роскосмос Константин Борисов.
-->
Докато са на МКС, астронавтите от Crew-7 ще работят върху разнообразни опити, в това число няколко по тематиката за човешкото здраве при галактически полети. Това включва нова стратегия за проучване на проучване на хора с друга дълготрайност на задачата, набор от 14 разнообразни опита, които имат за цел да изследват по какъв начин галактическите полети трансформират човешкото тяло въз основа на продължителността.

Идеята на CIPHER е да вземе данни от до 30 астронавти, които прекарват друго време на галактическата станция. Изследователите събират данни от участниците преди изстрелването им, по време на престоя им на станцията и откакто се върнат на Земята, като им дават визия по какъв начин тялото се трансформира с течение на времето.

Стандартната ротация на МКС е за шест месеца, до момента в който някои астронавти са правили до една година. Но за задачите до Луната и Марс е нужна повече информация за дълготрайните резултати от галактическия полет върху човешкото тяло. Експериментите включват взимане на данни за здравината на костите, здравето на очите, действието на сърдечно-съдовата система и атрофията на мускулите, за които е известно, че се въздействат от времето в космоса.

МКС е изключително потребна за такива проучвания заради своята микрогравитационна среда, с която астронавтите ще би трябвало да се оправят при пътувания отвън Земята. Луната има доста ниска гравитация, към една шеста от гравитацията на Земята, а на Марс гравитацията е към една трета от земната. Ниската гравитация предизвиква резултати като събиране на течности в горната половина на тялото.

Някои здравни резултати от дълготрайни галактически задачи могат също да бъдат моделирани благодарение на симулации, изпълнявани тук на Земята, само че  други фактори в проучването на космоса не могат да бъдат моделирани, като излагане на радиация и някои психически аспекти на изолацията и затварянето. Така че фокусът на огромна част от проучванията на човешкото здраве в галактическите полети е да вземем това, което знаем от десетилетия опит на МКС и да намерим способи да го използван към задачи отвън ниската земна орбита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР