Астронавтите могат да бъдат поставени в състояние на хибернация, за

...
Астронавтите могат да бъдат поставени в състояние на хибернация, за
Коментари Харесай

Астронавтите може да пътуват в състояние на хибернация

Астронавтите могат да бъдат сложени в положение на хибернация, с цел да пътуват до Марс, разкриха учени от Европейската галактическа организация, които приканват за по-нататъшни проучвания за въздействието на това положение върху мозъка.

Престояването в затворен галактически транспортен съд за дълъг интервал от време може да се отрази на физическото и психическо здраве на астронавтите, съгласно проф. Владислав Вязовски, който управлява проучването.

Той споделя, че тези „ големи последствия “ могат да бъдат смекчени, в случай че астронавтите бъдат сложени в „ положение на застой или хибернация “, и разясни, че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се откри какъв резултат може да има това върху мозъка им.

„ Хибернацията е вълнуващ биологичен феномен. Понякога тя се бърка със съня, тъй като когато животното хибернира, наподобява, че спи, само че това е фундаментално друго положение “, споделя проф. Вязовски, доцент по неврология в Оксфордския университет.

„ Представете си, че би трябвало да предприемете полет на доста дълги дистанции, да вземем за пример до Марс, и какъв брой гориво, водоснабдяване и въздух би трябвало да вземете със себе си. Ако сте будни от самото начало, има и големи последствия за психологичното здраве, прекарвайки толкоз доста време в мощно затворена среда – тъй че би било в действителност преференциално да сложим астронавтите в положение на хибернация. “

„ Много проучвания върху хибернацията са фокусирани върху тялото, защото това е физиологично положение и биохимичните процеси в тялото се забавят, само че доста малко е проучено какво се случва с мозъка в това положение. Мозъкът може да изпита нещо сходно на упойка или положение, сходно на сън или кома, само че имаме потребност от повече проучвания, с цел да разберем какво значи да бъдеш в това положение “.

Хибернацията е нескончаем интервал на физическо безучастие, постоянно продължаващо месеци, през който интервал физиологичните функционалности, като метаболизма и дихателната периодичност се забавят доста и телесната температура спада.

За разлика от това, сънят е нежно положение на покой, което трае часове, а не месеци, през които тези физиологични функционалности не се трансформират дотам.

„ Хибернацията е необятно публикувано събитие и доста животни хибернират “, споделя проф. Вязовски.

„ Знаем, че някои примати са в положение да го вършат. Така че не мога да мисля какво е изключително при хората, което значи, че те не могат да спят зимен сън. Просто би трябвало да намерим тайната “.

„ Можем да създадем изкуствено положение на хибернация, като прилагаме медикаменти, само че не мисля, че това е най-обещаващият метод. Трябва да се учим от други скотски типове и по какъв начин те провокират този развой непринудено – те знаят трика, само че ние сме го изгубили по аргументи, които към момента не знаем “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР