Астероидът, известен като 2006 QQ23, ще премине със скорост от

...
Астероидът, известен като 2006 QQ23, ще премине със скорост от
Коментари Харесай

Голям астероид минава покрай Земята в събота

Астероидът, прочут като 2006 QQ23, ще премине със скорост от близо 16 770 километра в час около Земята в събота, заяви „ Рашан тудей “. Той е по-голям от 102-етажния небостъргач " Емпайр стейт билдинг ".

Името на метеорита идва от обстоятелството, че той е видян за първи път през 2006 година и е с диаметър 570 метра. Космическото тяло ще се приближи 10 пъти по-близо до Земята, в сравнение с е дистанцията до Венера, най-близката планета до нашата, или на разтояние от 0,049 астрономически единици - над 7,3 милиона километра, добавя БТВ.

Всеки галактически обект, който се приближава на разстояние по-малко от 0,05 астрономически единици и е с размери по-големи от 140 метра в диаметър се преглежда от НАСА като „ евентуално рисков “.

Годишно най-малко шест галактически обекта с размерите на 2006 QQ23 минават около планетата ни, само че те не съставляват заплаха за Земята.

Ако сходен обект с величина към 600 метра падне на Земята, следствията ще са доста съществени в районен проект. Ако падне във вода, сходно галактическо тяло може да докара до огромно цунами, а следствията за околните градове и обитаеми места ще са невъобразими, написа профилираният портал " Хай нюзрум ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР