Астън Вила се изкачи на петото място във Висшата лига,

...
Астън Вила се изкачи на петото място във Висшата лига,
Коментари Харесай

Астън Вила се изкачи в Топ 5 след успех над Фулъм

Астън Вила се изкачи на петото място във Висшата лига, откакто в дуел от 33-ия кръг на състезание надделя Фулъм с минималното 1:0 вкъщи.

На „ Вила Парк “ възпитаниците на Унай Емери стигнаха до трите точки след надвит гол на Тайрон Мингс в 21-та минута. Централният бранител на бирмингамци осъществя с глава след подаване на Джон Макгин. До края на срещата „ Котиджърс “ не съумяха да реагират на предизвикването и по този начин инкасираха проваляне.

Успехът изкачи Вила на петото място в класирането с актив от 54 точки, с една повече от шестия Тотнъм, който е с мач по-малко. Бирмингамци са обаче на пет пункта от четвъртия Манчестър Юнайтед, който има и три дуела в запас. Фулъм е девети с 45 точки. В идващия кръг Астън Вила гостува на Манчестър Юнайтед, до момента в който Фулъм приема първенеца Манчестър Сити.

В битката за оцеляване, Уулвърхемптън направи голяма крачка към спасението, печелейки семейството си на Кристъл Палас с 2:0. Йоахим Андерсен си означи автогол първоначално, а Рубен Невеш постави точка на разногласието от дузпа в 94-та минута. И Уулвс, и Палас са с по 37 точки, на девет от намиращия се под чертата Евертън, който е с мач по-малко.

Други два отбора, които са забъркани в битката за оставане в Премиършип – Лийдс и Лестър, поделиха точките след тъждество 1:1 на „ Еланд Роуд “. Луис Синистера откри за „ белите “ през първата част, само че ветеранът Джейми Варди донесе точка на „ лисиците “ с изравнителен гол в 80-та минута. Една точка разделя двата състава – Лийдс е 16-и с 30 пункта, а Лестър е с позиция по-надолу и 29 точки, като отборът на Дийн Смит може да попадне в зоната на изпадащите до края на кръга.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР