Асоциацията на телекомите обяви желание да започне преговори с Комисията

...
Асоциацията на телекомите обяви желание да започне преговори с Комисията
Коментари Харесай

Започват преговори за цените на телекомите

Асоциацията на телекомите разгласи предпочитание да стартира договаряния с Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) по отношение на клаузите за индексация в договорите с потребителите на телеком услуги.
Алиансът на софтуерната промишленост (АТИ), която съставлява телекомите A1, Yettel, Vivacom, Bulsatcom и други софтуерни компании, е изпратил писмо до комисията с покана за полемика по отношение на противоречивите клаузи. Законът за отбрана на потребителите упълномощава КЗП да води договаряния с представители на сдружения на търговците в избрани браншове или браншове на активност.
Любопитно е, че самодейността идва не от комисията, а от самите телекоми. Не единствено консуматори, само че омбудсманът приканиха са преосмисляне на решението за новото покачване.
Преди дни стана известно, че " Българска социалистическа партия за България " и Федерацията на потребителите приготвят групов иск против мобилните оператори поради повдигането на цените. Те ще желаят избрани клаузи в договорите да бъдат оповестени за неравноправни, а потребителите, заплащали по-високи такси, да получат обезщетение.
По думите на Корнелия Нинова доста хора нямат опция да си платят сметките за телефон, пък камо ли да могат да водят каузи. Тя уточни, че към този момент е готова типова тъжба, която ще бъде качена на уеб страницата на федерацията. Лидерът на социалистите прикани ощетените консуматори да я попълнят и да я изпратят до федерацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР