Асоциацията на професионалните тенисисти най-после взе отношение по казуса с

...
Асоциацията на професионалните тенисисти най-после взе отношение по казуса с
Коментари Харесай

АТP: Случилото се с Джокович е лошо за тениса


Асоциацията на професионалните тенисисти най-сетне взе отношение по проблема с Новак Джокович.

От АТP приканиха за ясни правила за влизане в Австралия. Припомняме, че от понеделник Джокович е свободен да влезе на територията на континента, откакто бе постановено, че няма проблем с визата му.

" ATP почита жертвите, които вършат хората от Австралия в изискванията на пандемия, както и тяхната политика във връзка с емиграцията. Но затрудненията от последните дни с играчи и тяхното влизане в страната демонстрираха, че е нужна повече изясненост и по-добра комуникативност към разпоредбите.

Ясно е, че Новак Джокович е вярвал, че иима нужното здравно изключение, с цел да се състезава. Случилото се от последните дни е неприятно за репутацията на тениса, както и за подготовката на Новак за шампионата Australian open. Изключенията на здравна основа се дават от орган, самостоятелен от ATP, само че ние бяхме в непрекъснат контакт, с цел да сме наясно с процеса. Приветстваме изхода на делото в понеделник и чакаме с неспокойствие шампионата.
Снимка: Getty Images

Извън това обаче ATP продължава да предизвиква състезателите да се имунизират. Това се базира на научни проучвания и е значимо за естественото прекосяване на всички нас през пандемията. Както и за по-лесното превъзмогване на проблемите с пътуванията, ограниченията към което ще стават по-стриктни с времето. Окуражени сме от обстоятелството, че 97 от първите 100 играчи в света са имунизирани в навечерието на Australian open. ", написа в позицията на асоциацията.

Джокович тренира на централния корт в Мелбърн, само че остава опцията той да бъде депортиран с еднолично решение на министъра на емиграцията Алекс Хоук. Очакваше се той да разгласи дали ще се възползва от правото си незабавно след чуването, само че и досега няма публична информация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР