Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) призовава в позиция

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) призовава в позиция
Коментари Харесай

За прекратяване на негативните имиджови кампании се обявиха работодатели

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) приканва в позиция страната и обществото за поддръжка на българските бизнесмени за преустановяване на отрицателните имиджови акции и законотворчески начинания, развалящи бизнес климата и рушащи инвеститорското доверие.

Като изразители на ползите на виновните български работодатели сме длъжни да заявим, че публичният разцвет изисква поощрение и поддръжка за бизнеса, а не безпричинно втълпяване на отрицателни настроения към него, се отбелязва в позицията. Всеки може да записва компания в границите на по-малко от седмица, против разход до минималната работна заплата, само че не всеки може да успее и да се утвърди като сполучлив и виновен шеф, бизнесмен и вложител, акцентират деловите среди.

Те припомнят, че след миналата огромна икономическа рецесия са оживели сполучливите, способените и работливите, виновните и изобретателните бизнесмени и на тях се дължат годишно 250 милиарда лв. продажби /приходи/ на фирмите - при едвам 6 милиарда лв. общ размер на публичните поръчки, което е по-малко от 2,5 на 100 от продажбите на фирмите у нас.

Близо милион българи не се оплакват, че не им заплащат задоволително, а са взели живота си в свои ръце, не разчитат на нагласени публични поръчки, монополно състояние или държавни помощи, а обезпечават работа на себе си и близките, основават стойност, заплащат заплати и налози, показват от асоциацията и акцентират, че най-креативната и предприемчива част от обществото следва да получи почитание и самопризнание, а не очерняне и опетняване от синдикални и политически популисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР