Асоциация на футболните съдии в България излезе със становище по

...
Асоциация на футболните съдии в България излезе със становище по
Коментари Харесай

Реферите към БФС: Срам! Не можем да сме изкупителна жертва

Асоциация на футболните съдии в България излезе със мнение във връзка краткотрайно отстранените петима рефери. В него се твърди, че Съдийската комисия не е взимала решение за изключването им и решението е взето еднолично. Реферите допълват, че не би трябвало да се трансформират в изкупителна жертва.
 След разпореждане на Боби Михайлов изхвърлиха Сватбата и още четирима съдии от efbet Лига След разпореждане на Боби Михайлов изхвърлиха Сватбата и още четирима съдии от efbet Лига
" По мотив известието от 03.11.2022г. на уеб страницата на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България декларира пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на съвещание на Съдийската комисия, макар желанието на създателите на известието, да му предадат подобен тип.

Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това опонира на Правилника за организацията и активността на Семеен кодекс при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, тъй като съставлява жестоко вмешателство в работата на една самостоятелна институция, каквато би трябвало да бъде Съдийсктата комисия. Ако по този метод БФС се пробва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни хайлайф, футболните съдии не трябва и не могат да се употребяват за изкупителна жертва в следващия, неприличен за футбола ни акт ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР