Аштън Картър, министър на отбраната на САЩ при бившия президент

...
Аштън Картър, министър на отбраната на САЩ при бившия президент
Коментари Харесай

Внезапно почина бивш военен министър на САЩ

Аштън Картър, министър на защитата на Съединени американски щати при някогашния президент Барак Обама, умря в понеделник на 68-годишна възраст след сърдечен удар, се споделя в изказване на фамилията му, представено от американския ефирен канал CBS News, съобщи Фокус Нюз.

Картър бе 25-ият министър на защитата на Съединени американски щати и заемаше поста от началото на 2015 година до приключването на втория мандат на Обама през януари 2017 година По време на мандата си отпред на Пентагона, Картър ръководеше акцията против терористичната формация " Ислямска страна “.
-->
При него достъпът на дами до бойните постове в армията бе отворен. Доскоро той ръководеше Белферския център за просвета и интернационалните връзки към Училището по държавно ръководство " Джон Ф. Кенеди “ към Харвардския университет.

" С дълбока горест фамилията на някогашния министър на защитата Аштън Б. Картър споделя, че той умря в понеделник вечерта в Бостън след ненадейно сърдечно заболяване на 68-годишна възраст.

Той посвети професионалния си живот на националната сигурност на Съединени американски щати и преподаването на студенти по интернационалните връзки и беше обичан брачен партньор, татко, ментор и другар. Внезапната му загуба ще бъде усетена от всички, които го познаваха “, се споделя в изказването на фамилията на Картър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР