Асеновград отпразнува 137-годишнината от Съединението на България. Кметът на общината

...
Асеновград отпразнува 137-годишнината от Съединението на България. Кметът на общината
Коментари Харесай

Асеновград отпразнува Съединението и обновения площад

Асеновград отпразнува 137-годишнината от Съединението на България. Кметът на общината лекар Христо Грудев сервира венец в символ на благодарност и се поклони пред паметната плоча на Пере Тошев. Слово с забавни исторически обстоятелства произнесе шефът на Исторически музей - Асеновград Иван Дуков. Последва поднасянето на цветя и венци в символ на благодарност пред паметната плоча на Пере Тошев в Асеновград, ситуирана в парка сред ЖП гара и бул. " България ".



Своята респект в минута безмълвие и на колене отдадоха кметът лекар Христо Грудев, заместник-кметът инженер Петър Петров, заместител ръководителят на Общински съвет Ангел Димитров и други публични лица, военнослужещи, общественици и жители. Прозвуча и химнът на България. Тържествената стратегия продължи на актуализирания площад. Непосредствено преди празничния концерт бяха раздадени 100 български трибагреника.



Последва тържествено повдигане на знамето и публично разкриване на новия център. „ Уважаеми съграждани, желая да Ви поздравя със 137-мата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Един дребен само че смел народ, неотдавна освободен от древен терор, се изправи и съобщи пред целия свят, че желае да живее ви единна страна. Нека не забравяме, че нашите предци, поданици на община Асеновград, също имат интензивно присъединяване в началния подтик, в първата стъпка на това Съединение. Честит празник на всички! Нека да ни бъде образец, че съединението е мощ и когато всички сме единни, съединени и сплотени, съумяваме. Искам да изразя своята съпричастност към потърпевшите хора от карловска община. Нашата община провежда дарителска акция този петък. Приканвам който има опция и предпочитание да се включи с непринуден труд или подаяние ", сподели пред присъстващите кметът на Асеновград доктор Христо Грудев. И добави: " Днес имаме и прекрасен мотив. Откриваме централния площад. Искам да благодаря на чиновниците на общината, под чието управление се реализира планът. Искам да благодаря и на компанията реализатор, която в продължение на две години в центъра на града, пред очите на всички нас и в мраз, и през зимата и през лятото, и в зной, и в мъгла, и в дъжд, направиха това, което виждаме. Убеден съм, че те вложиха своя професионализъм, разсъдък и част от асеновградското сърце. Искам да благодаря и на всички вас, жителите на община Асеновград, за проблемите, които имахте в продължение на близо две години. Уважаеми съграждани, това е първият стадий от площадното пространство. Предстои и втори, който обгръща пространството сред НЧ „ Родолюбие ” и постройката с орела. Втори стадий обаче ще се реализира, когато България може да разчита на постоянно и работещо държавно управление и надлежно - финансиране ". " Честит празник на всички ", пожела в умозаключение кметът Грудев.



Вечерта продължи с празничен концерт на националния артист Илия Луков и с присъединяване на националните певици Валерия Момчилова и Мария Стефанова и танцова групировка „ Мездра “. Асеновградчани и гостите на града се хванаха за ръце и обединени извиха кръшно българско хоро на актуализирания площад.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР