Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, затова искам да

...
Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, затова искам да
Коментари Харесай

Ангелов скочи на Сербезова за липсващите лекарства

Асена Сербезова промени закон, който защитаваше пациентите, по тази причина желая да зная кой и с какво я стимулира да обслужи търговците на медикаменти. Това написа в своя фейсбук профил ръководителят на здравна комисия в Народно събрание проф. Костадин Ангелов.
Прочетете още
„ През 2022 година министърът на опазването на здравето Асена Сербезова взема решение да промени една „ незаконна “ формула, която обаче пази публичния интерес, лимитира паралелните търговци и в извънредно висока степен подсигурява наличностите на дефицитни медикаменти “, написа още проф. Ангелов.

По думите му „ тихомълком Сербезова трансформира формулата, с цел да е „ законна “, само че съгласно ДАНС по този начин изчезват дефицитните медикаменти и цялата скица стартира да работи в полза на търговците.

„ Не ми е ясно и за какво се сменя нещо, което да е „ законно “, само че в това време да не обезпечава ефикасни благоприятни условия за противопоставяне или отбягване на недостиг на медикаменти? Защо? Кой и с какво стимулира министъра да обслужи търговците за сметка на българските пациенти? “, попита той.

По-рано през днешния ден проф. Сербезова отхвърли да има виновност за изчезващите от аптеките медикаменти и зададе няколко въпроса към проф. Костадин Ангелов, който изнесе данни от отчет на ДАНС по тематиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР