Асен Василев заяви, че е достигнал доклад на Министерство на

...
Асен Василев заяви, че е достигнал доклад на Министерство на
Коментари Харесай

Василев: Докладът на Министерството на финансите е “меко казано обезпокояващ”

Асен Василев съобщи, че е достигнал отчет на Министерство на финансите, квалифициран от министър-председателя. Василев го дефинира като “меко казано обезпокоителен ”.
В този отчет
като една от ограниченията се споделя: “консолидация следва да се търси посредством понижаване на разноските, включително анулация на към този момент стартирали политики или понижаване анулация на данъчни облекчения ”.

Бившият финансов министър съобщи, че това значи “да се спре нарастването на пенсиите, да се анулират част от данъчните облекчения, нулевото Данък добавена стойност на хляба или данъчните облекчения за млади фамилии, може би детските градини да спрат да бъдат безвъзмездни, и като цяло да се анулира цялата обществена стратегия и първите стъпки, които бяха направени за това България да има естествен европейски обществен бюджет, а не “постна пица ”.


Уроците на последните 12 години
са доста ясни, сподели Василев. “Постните пици, бюджетите на бедността, които ГЕРБ правеха, доведоха до ето тази непоклатимост. И цялостна съсипия. ”

По думите му бюджетите са правени при неверни макрорамки, тъй че в края на годината да остане бюджетен остатък, който с разпореждане на Министерски съвет да бъде раздаден на избрани компании.

“1 милиард за тези, 500 милиона за тези, 100 милиона за другите… И всичко това в последна сметка да се озове в едни чували, шкафчета и кюлчета. ”
Василев сподели, че
бюджетите, които от Политическа партия са създали – двете актуализации и главния бюджет тази година, са посочили, че в България може да се прави обществена политика.

“Пенсиите могат да бъдат вдигнати за 1 година повече в сравнение с за последните 12 години. Старите пенсии от 1 октомври да наваксат това, което 12 години е било откраднато от тези пенсионери. Да имаме безвъзмездни детски градини, почтено платени учители, покачване на заплатите в опазването на здравето, в Министерство на вътрешните работи, в защитата, тъй че страната за първи път да почне да влага в фрагментите, които дават гръбнака на нашето общество. В същото време да има в действителност огромна инфраструктурна стратегия, най-голямата за последните 12 години. И всичко това да стане в границите на оторизации недостиг в Европа. ”



Бившият министър разгласи, че това е политиката, която от партията ще водят.

“Това е политиката, която ще разреши на България да стане естествена европейска страна. Това е политиката, която ще докара до нарастване на заплатите, повишение на минималната работна заплата, тъй че тя да е най-малко 50% от междинната работна заплата. Тази политика би разрешила пенсиите да се удвоят в идващите 4 години и да създадем всички вложения в инфраструктура, които са ни нужни, без да има проблем с финансовата непоклатимост. Но тази политика значи също и че няма да има обири. ” 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР