Асен Василев ще е номинацията на Продължаваме промяната за премиер.

...
Асен Василев ще е номинацията на Продължаваме промяната за премиер.
Коментари Харесай

Той ли е кандидатът за премиер?

Асен Василев ще е номинацията на " Продължаваме промяната " за министър председател. Това заяви " Марица ", като се базира на свои източници сред коалиционните сътрудници в коридорите на Народното събрание. Кирил Петков би трябвало да го разгласи след минути от Старозагорско, където инспектира конектора за газ.

Решението е взето нощес на съвещание на " Промяната " с присъединяване на близо 100 деятели. Другите разновидности бяха Даниел Лорер, Никола Минчев и Андрей Гюров.

Асен Василев би трябвало да получи мандата през днешния ден в 17,00 часа следобяд от президента Радев. По прогнози на депутати пред " Марица " възможностите за държавно управление са над 50 %.

Визитка

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 година в Хасково. Средното си обучение приключва в езиковата гимназия в родния си град. Приет е и след това приключва „ Икономика “ в Харвардския университет, по-късно специализира бизнес администрация и право в Стопанския и Юридическия факултет на Харвардския университет.

Съосновател и шеф е на „ Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност “. Преподавател е в Програмата за стопански напредък и развиване, филиал към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

От 1999 до 2004 година работи като съветник в „ Монитор Груп “ в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в браншовете на телекомуникациите, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица огромни производители на потребителски артикули.

През 2013 година е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков. От 12 май до 16 септември 2021 година е министър на финансите в служебното държавно управление на Стефан Янев.

На 19 септември 2021 година дружно с Кирил Петков и Даниел Лорер показва новия си политически план „ Продължаваме промяната “. Василев е лидер на листата на „ Продължаваме промяната “ в Хасково и София 23 МИР за изборите на 14 ноември 2021 година

На 13 декември е определен за вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Кирил Петков.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР