Асен Василев измисли как да финтира парламента и да прокара

...
Асен Василев измисли как да финтира парламента и да прокара
Коментари Харесай

Асен Василев прокарва кабинета и без 121 депутати. Трикът!

Асен Василев измисли по какъв начин да финтира Народното събрание и да прокара кабинета си без да има 121 депутати.

Изборът на нов министър-председател и министри не изисква 121 гласа „ за ”. Според Конституцията това предписание важи, когато се гласоподава оставка на държавно управление, само че не и при избор на ново. Новият кабинет се избира с нормално болшинство, което значи 50 % плюс един от присъстващите в пленарната зала. Ако допуснем, че самостоятелните депутати решат да поддържат държавно управление на " Асен Василев ", те - дружно с хората от " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " събират общо 116 гласа.  

Така сметките демонстрират, че за " Продължаваме промяната " ще е задоволително 9 депутати от останалите групи да не влязат в пленарната зала.

Затова и пазарлъците сега се водели не толкоз за поддръжка на кабинета " Василев ", едвам бъдат отказани народни представители да влязат в зала.

ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " имат 124 гласа. Не е ясно по кое време Народното събрание ще гласоподава излизането на Виктория Василева от Народното събрание и влизането на различен народен представител от Има Такъв Народ на нейно място.Напусналата " Възраждане " Елена Гунчева пък към този момент разгласи, че 99% няма да поддържа кабинета на Асен Василев. Така се с нейния избор четирите партии имат общо 125 гласа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР