Асен Василев и Кирил Петков застават в услуга на олигарха

...
Асен Василев и Кирил Петков застават в услуга на олигарха
Коментари Харесай

Карадайъ: Василев и Петков са в услуга на олигарха Прокопиев

Асен Василев и Кирил Петков застават в услуга на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев. Това може да докара до неуспеха на държавното управление. Тази позиция зизрази на брифинг в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Повод бяха следващите внушения направени от Василев и премиера Кирил Петков по адрес на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Заставането на финансовия министър Асен Василев в услуга на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и въобще в услуга на олигархията неизбежно ще докара до неговия неуспех, а може да докара и до неуспеха на цялото държавно управление, сподели Карадайъ.

Явно става процедура на ръководещите да боравят  единствено и единствено с медийни внушения, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи. И акцентира: „ Такъв случай видяхме с премиера Кирил Петков. Той още веднъж отвори тематиката за ББР и господин Делян Пеевски. Само че тук аз разполагам с въпрос от народния представител от Движение за права и свободи Йордан Цонев от 19 август 2021 година до Кирил Петков, тогава министър на стопанската система. В отговора си от 26 август 2021 Петков твърди: Ние не видяхме непосредствено присъединяване на Делян Пеевски. ”.

Тоест - когато се подписва Петков споделя: „ Ние нямаме информация за господин Пеевски и ББР ”. А, когато става въпрос за медийни внушения, приказва противоположното. Закононарушенията за тези хора към този момент станаха процедура, отсече Мустафа Карадайъ.

Явно господин Кирил Петков и самичък не си има вяра към този момент на своя автограф. Но и Конституционен съд по този начин таза с едно решение - че неговият автограф е лъжовен. От друга страна и прокуратурата на Република България сподели, че неговите заявления имат осведомителен темперамент и подписът под тях няма никакво значение. Тоест – ние всички към този момент  разбираме и знаем, че и за господин Кирил Петков е ясно, че неговият автограф няма никаква стойност, разяснява водачът на Движение за права и свободи.

„ Но и различен министър влиза в това поле. Всички знаят, че господин Пеевски е проверяван непрестанно за целия му живот. Но в този момент отново видяхме, че министърът на финансите Асен Василев обществено се закани, че ще оказва напън върху чиновниците на Националната организация за приходите да правят нови проверки на народния представител от Движение за права и свободи господин Делян Пеевски. Естествено, непозволен напън, тъй като това е деяние, което не попада в пълномощията на министъра на финансите. Тези проверки, както разбрахме, ще се отнасят за към този момент ревизирани интервали. Тоест - проверки на проверките. А по-късно – проверки на проверките на проверките най-вероятно ще се вършат, сподели още Мустафа Карадайъ. И още един път посочи: „ Тук става въпрос за закана за непозволен напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите. ”.

Това поражда у нас основателното подозрение по отношение на задачите на тези проверки на проверките, за които непозволено се заканва Асен Василев. Според нас тези възможни проверки най-вероятно целят да обслужват и да легитимират възможни бъдещи десетки изявления в медиите на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и естествено за основаване на внушения, клевети и неистини в общественото пространство, съобщи Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР