Артилерийски снаряд уцели детска градина в района на Донецк днес.За

...
Артилерийски снаряд уцели детска градина в района на Донецк днес.За
Коментари Харесай

Артилерия обстрелва детска градина край Донецк, чие дело е атаката

Артилерийски снаряд уцели детска градина в региона на Донецк през днешния ден.

За благополучие няма потърпевши, въпреки че в градината е имало 20 деца и личен състав. Подкрепяните от Русия бунтовници и украинските сили взаимно се упрекнаха за стрелбата, заяви Нова телевизия

„ Загрижени сме, че Русия се пробва да инсценира предлог за въоръжена офанзива против Украйна, към момента няма изясненост, никаква сигурност по отношение на съветските намерения”, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

А на третия ден, откогато Русия разгласи, че стартира евакуиране на военните си елементи от границата с Украйна, освен, че не се следи по този начин чаканата деескалация, само че и рецесията сред Москва и Запада се задълбочава. Русия изгони американски посланик. Разпалва се още веднъж напрежението в Източна Украйна. За следващ ден съветското министерство на защитата твърди, че военните не престават да се прибират в базите си.

Съединените щати и НАТО обаче напълно не наподобяват уверени в това. Напротив – съгласно Вашингтон Москва трансферира още войски и бойни самолети натам.

„ Виждаме някои от тези войски да се доближават до границата, виждаме ги да летят допълнително бойни и поддържащи самолети, виждаме по какъв начин ускоряват готовността си в Черно море. Виждаме ги даже, че приготвят кръвните си запаси”, съобщи Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати.

„ Изтеглянето към този момент е почнало. Всички видяхме фрагментите и получихме информацията от Министерство на защитата. Това е дълъг развой. Ясно е, че ученията са приготовление в продължение на доста седмици и, несъмнено, е невероятно частите да бъде изтеглени за един ден”, уточни пък представителят на Кремъл Дмитрий Пексов.

От Брюксел, където се бяха събрали министри на защитата от НАТО, обстановката беше избрана като доста рискова. „ Те имат задоволително войски, с цел да стартират пълномащабна инвазия в Украйна с доста малко или никакво време за предизвестие. Това прави обстановката толкоз опасна”, безапелационен е генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР