Арсенал отстрани Порто след изпълнение на дузпи и се класира

...
Арсенал отстрани Порто след изпълнение на дузпи и се класира
Коментари Харесай

Арсенал отстрани Порто с 4:2 след дузпи

Арсенал в профил Порто след осъществяване на дузпи и се класира за четвърфиналите в Шампионската лига. Тимът на Микел Артета завоюва с 4:2, откакто постоянното време завърши при резултат 1:0. .

Арсенал изравни общия резултат в 41-ата минута. Тогава Йодегор изведе Тросар и той прати топката в долния ъгъл на вратата за 1:0. Това е пети гол в Европа за нападателя.

През второто полувреме и двата отбора играха внимателно. Същото се случи и в продължения – никой не искаше да сбърка. Артилеристите имаха голямо преимущество при корнерите – 9 против 1, само че няма нито едно рисково статично състояние. Освен това в тези 120 минути имаше общо едвам седем точни удара. Така се стигна и до осъществяването на дузпи.

При тях Йодегор вкара първата в интерес на ангийския отбор. След него същото направи и капитанът на Порто Пепе. Хаверц осъществя за 2:1, след което Давид Рая избави удара на Мендел. Букайо Сака и Марко Груич доведоха нещата до 3:2. След това се разписа и Деклан Райс за 4:2, а Рая избави и удара на Галено, с цел да класира Арсенал напред.

Любопитно е, че предходните дузпи в елиминациите на Шампионската лига бяха през 2016 година Тогава Реал Мадрид победи Атлетико Мадрид с 5:3.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР