Арсенал и Ливърпул откриха 19-ия кръг в английската Висша лига

...
Арсенал и Ливърпул откриха 19-ия кръг в английската Висша лига
Коментари Харесай

"Арсенал" и "Ливърпул" не се победиха в зрелищен мач

" Арсенал " и " Ливърпул " откриха 19-ия кръг в британската Висша лига със зрелищно 3:3. Двубоят ще се запомни със светкавичния поврат, който " артилеристите " реализираха - от 0:2 до 3:2 в рамките единствено на 5 минути, както и с офанзивния футбол, довел до общо 6 гола.

На " Емиратс " домакините бяха по-активни при започване на срещата, само че не успяваха да стигнат до положителни благоприятни условия за попадение. Стигна се до 26-ата минута, в която Мохамед Салах от " Ливърпул " проби по десния фланг и центрира към Филипе Коутиньо, а той с глава прати топката в мрежата - 0:1.

След почивката мърсисайдци относително бързо удвоиха задатъка си. В 52-ата минута Салах получи прекрасен пас от Роберто Фирмино и стреля, топката рикошира в Лоран Косчелни и влезе в долния ляв ъгъл - 0:2.

Последва мълниеносен поврат от " Арсенал ". В рамките единствено на 5 минути, сред 53-ата и 58-ата отборът на Арсен Венгер поведе с 3:2.

Алексис Санчес се разписа с глава от близо, Гранит Джака матира Симон Миньоле с отдалечен шут, при който белгийският пазач се намеси несъответстващо, а малко по-късно Месут Йозил изведе " топчиите " напред в резултата, възползвайки се от извеждащ пас на Александър Лаказет.

Това обаче не беше всичко. В 71-ата минута Роберто Фирмино възвърне равенството с прекрасен удар от отдалеченост.

До края на срещата и двата отбора имаха своите шансове, само че не съумяха да стигнат до трите точки. Най-добрата опция се откри пред Мохамед Салах. Египтянинът се озова са против четирима футболисти на съперника в наказателното полел, насочи удар и уцели външата страна на мрежата.

След зрелищното тъждество на " Емиратс " " Арсенал " остава пети с 34 точки, а " Ливърпул " четвърти с една повече.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР