Арон Троен е в шок, едва говори - сестра му

...
Арон Троен е в шок, едва говори - сестра му
Коментари Харесай

Мама и татко са мъртви. Моля, помогнете!: шокът в Израел

Арон Троен е в потрес, едвам приказва - сестра му и шурей му са били убити при изненадващата офанзива на Хамас край линията Газа. Хамас е избран за терористична организация от Израел, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Сестра ми Шахар и брачният партньор ѝ Шломи бяха брутално премахнати, откакто терористите влязоха в техния кибуц и минаваха от къща на къща, избивайки систематично всички ", споделя Троен пред Дъждовни води. Той приказвал по телефона с племенника си Ротем малко след случилото се. Бащата на Ротем - Шломи, преподавател по музика, бил погубен, до момента в който се е опитвал да блокира вратата към бомбоубежището в къщата. Повечето къщи в граничната зона на Газа разполагат с такива пространства за предотвратяване от ракети и гранати. " Майката на момчето го хвърлила на леглото и го покрила с тялото си, с цел да го отбрани. Тя била убита и Шломи също бил погубен ", продължава Арон Троен. Синът Ротем, който е на 16 години, бил ранен в стомаха и повече от половин час лежал под майка си, преструвайки се на мъртъв.

Шахар и Шломи Матиас, родители на четири деца, са убити от палестинцитеСнимка: privat

" Разбрахме за това чак откакто той ни написа: " Мама и баща са мъртви. Моля, помогнете! ", споделя Троен.

" Извинение за омразата и насилието няма "

Бойците от Хамас изгорили къщата, след което се трансферирали към следващата. Там умъртвили още хора и взели заложници, които отвели със себе си в Газа. За Ротем обаче тестването не свършило - въоръжените си тръгнали, само че по-късно се върнали. " Момчето се скрило под леглото ", обяснява Арон Троен. Помощта пристигнала чак след още няколко часа, когато израелските бойци влезнали в борба с палестинците, които били завладяли региона. Мъжът споделя и следното: " Палестинците страдат, само че опрощение за този тип ненавист, принуждение и нечовешко държание няма ".

27-годишната Ейми Сегал живее в Тел Авив. Приятелят ѝ Рам Села, който е работил за музикалния фестивал в кибуца Реим, до граничната ограда на Газа, липсващ след нападението на Хамас. Във вторник фамилията му получило удостоверение, че е бил погубен при офанзивата против фестивала.

" Съсипани сме ", споделя Ейми пред Дъждовни води. " Рам работеше от седмица по подготовката на фестивала. По време на офанзивата той спял на мястото, където били отседнали всички, които работели там. "

" Всичко се разпада "

В събота сутринта, на финала на еврейския празник на реколтата Сукот, хиляди участници в празненството танцували на изгрев слънце. След това ненадейно се присъединили сирените за въздушно нахлуване. Изстрелването на ракети от линията Газа било последвано от масирана пукотевица, описват очевидци. Загиналите са минимум 270.

Майка се тревожи за сина си, който евентуално е похитен от ХамасСнимка: Philippe Laurenson/Maxppp/dpa/picture alliance

Десетки хора към момента са в неопределеност - евентуално са взети за заложници. В обществените медии бяха оповестени разтърсващи видеа, на които се вижда как окървавени и измъчени млади израелци, възрастни и деца биват качвани на мотори и пикапи и отвеждани в Газа. 

В предишното Хамас е нееднократно е употребила израелски заложници като средство за напън, с цел да освободи свои членове от израелските затвори. Войник, който през 2006-а година бе покорен след засада от Хамас, беше пуснат през 2011-а против освобождението на над 1000 палестински пандизчии.

" Това е потрес - това е първата война, която нашето потомство претърпява. Иска ми се държавното управление просто да овладее нещата. Мисля, че доста хора усещат същото като мен: всичко се разпада ", споделя Ейми Сегал.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Израел: Да видиш в обществените мрежи по какъв начин отвличат околните ти

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР