Ароматните свещи внасят уют в дома. Запалването им ни кара

...
Ароматните свещи внасят уют в дома. Запалването им ни кара
Коментари Харесай

Опасни ли са ароматните свещи за твоето куче?

Ароматните свещи внасят уют в дома. Запалването им ни кара да се отпуснем след напрегнатия ден и да почустваме приятна топлота. Но наподобява, че те не са изключително потребни за домашните любимци. Някои от ароматните свещи са рискови за кучетата и би трябвало да имате това поради, в случай че сте собственик на лаещ питомец.

Свещите, съдържащи етерични масла, могат да са токсични за кучетата. Те карат свещите да ухаят прелестно, само че могат да причинят увреждане на черния дроб и нервната система при кучетата, в случай че ги изядат.

Това също може да докара до раздразнение на устата и гърлото на вашето куче. Канела, мента, цитрусови плодове, чаено дърво и бор са едни от най-вредните масла за кучета.

Освен това кучетата са по-чувствителни към миризми от хората. Това не прави безусловно ароматните свещи неприятни за поемане на кучетата, само че в случай че имате куче с нарушено дишане или положение като астма, по-добре е да не запалвате ароматни свещи.

Също по този начин мощната миризма при кучета може да провокира алергична реакция. Вашето куче страда ли от доста сърбеж, кучешка кашлица или кихане, прекалено сълзене или хрипове, когато запалите свещите? Тогава животното може да има алергична реакция.

Повечето свещи са направени от парафин. При изгарянето на парафинов восък могат да се отделят рискови химикали в дребни количества. При постоянно излагане това може да е евентуално нездравословно за кучето ви. Може да се появи и различен проблем. Ако вашето куче изяде тези типове свещи, парафинът може да аргументи диария на кучето.

Внимавайте и за фитила на свещите. Ако той е закрепен с дребни частички метал и кучето го погълне, това също може да му аргументи проблеми, защото животното може да се задави.

Кои свещи за по-безопасни? Смята се, че свещите от органични съставки и без аромати могат са по-безопасни. Например свещи от кокос, соя и пчелен восък. Той се разпада по-лесно, в случай че кучето ви инцидентно отхапе от него.

Освен това свещите без мирис с неизбелен памучен фитил са най-безопасни. И най-после, рационално е да държите свещите си надалеч от обсега на домашни любимци. Ако въпреки всичко той изяде свещ, най-добре се свържете незабавно с ветеринар и съобщете, с цел да предотвратите по-нататъшни проблеми.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР