Аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и

...
Аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и
Коментари Харесай

Милионерска съпруга написа книга за българските си корени

Аромат на свеж билков чай, топъл като домашно огнище и носещ магията на българските планини на книжния пазар, се носи от дебютния разказ на Ина Ясипова " Жива ". Това е история за същински значимите корени на всеки българин, за фамилията и любовта, за традициите и утехата.

" Това е книга за болката, която ни настига, колкото и далеко да бягаме от нея. За празнотите в сърцето, които чакат да бъдат запълнени. За същинската България, скрита в забравените селца и в думите на мъдрите остарели. История, която въпреки и написана в далечна Австралия, ни води право вкъщи, където се усещаме най-живи ", пишат издателите от " Сиела ".

Погълната от невъобразима самотност и безизходност откакто губи родителите си, Яна взема решение да избяга на другия завършек на света - в Австралия, в обезверено търсене на разтуха за разрушеното си сърце.

Младата жена не съумява да я откри в поредицата от краткотрайни афери и въздишки, които като че ли ѝ носят единствено още празнина. Не я открива и във високоплатената си позиция в една от уважаваните банки в страната, която извоюва с доста труд, жертви и упоритост.

Дори когато получава всичко, за което човек може да мечтае - в лицето на брачна половинка си милионер, с който пътува по света, посещавайки най-скъпите хотели и курорти, надълбоко в себе си Яна знае, че нещо в нея липсва. Решена да открие лек за душата си и още веднъж да се върне към истината в сърцето си, Яна взема решение да поеме обратно - към предишното и към корените, които толкоз дълги години е опитвала да изтръгне от себе си.

Следвайки необяснимите пътища на ориста, на които скоро ще се научи да се доверява изцяло, младата жена се оказва в съвсем обезлюденото село на починалата си баба - Елици. Магично място, на което времето като че ли тече по друг метод. Където някаква особена мощ омайва душите и кара кръвта да кипи. А в старите каменни къщи ехтят от дълго време забравени истории за душата на България – човек би трябвало единствено да има сърце да ги чуе.

Из калдъръмените улици на село Елици, Яна ще открие простичката, само че смайваща хубост на дребните неща. Ще открие секрети и мъдрости, които единствено такива места носят. И една непредвидена вековна тайнственост от българската история, която чака да бъде разкрита, споделя още от " Сиела ".

По думите им Ина Ясипова основава проницателен  роман, който приканва да забавим темпото и да усетим същинския усет на живота - постепенно и на дребни глътки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР