Армията разполага с изключително подготвени кадри. Обикновени при скокове с

...
Армията разполага с изключително подготвени кадри. Обикновени при скокове с
Коментари Харесай

Ангел Стаменов: Парашутизмът не е опасен спорт

Армията разполага с извънредно готови фрагменти. Обикновени при скокове с десантни парашути се случват произшествия, тъй като става много пренаселено във въздуха. Това съобщи треньор на тима ни по парашутизъм Ангел Стаменов в ефира на БТВ.

Той уточни, че е допустимо да е имало конфликт във въздуха. „ Понякога се случват обстановки, които са отвън опциите ни. Виждал съм в Русия преди години, десант от височина 100 метра “, изясни специалистът.

„ При спортните скокове с парашут, когато се извърши скока, се издърпва дребното парашутче, което отваря раницата с главния парашут. Ако не се отвори, може да имаме няколко аргументи, от погрешно изработен скок. Ако парашутът не се отвори по някакви аргументи, се дърпа дръжка, която освобождава запасния парашут. Новите парашути са доста добре обезопасени. Те разполагат с дребен компютър, който разрешава на парашутът да се отвори самичък при избрана височина “, съобщи Стаменов.

„ Парашутизмът не е рисков спорт. В цялата промишленост се работи превантивно и се отработват изключителни обстановки. Според статиката от 200 000-300 000 скока, умира един парашутист “, акцентира експерът.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР