Армията обяви, че училищата в Израел ще бъдат отворени отново

...
Армията обяви, че училищата в Израел ще бъдат отворени отново
Коментари Харесай

След оценка на ситуацията: Израел отваря училищата след нападението на Иран

А рмията разгласи, че учебните заведения в Израел ще бъдат отворени още веднъж от 15 април, откакто бе подредено да бъдат затворени поради невижданата въздушна офанзива на Иран през уикенда.

В събота вечер Иран изстреля над 300 ракети и безпилотни летателни апарати към израелска територия, като по-голямата част от тях бяха прихванати от Израел и неговите съдружници, оповестиха военните.

Нападението, което породи опасения за всеобща война сред Израел и Иран, не докара до смъртни случаи, макар че 12 души бяха ранени.

Israel to reopen schools after Iran attack
— Inquirer (@inquirerdotnet)
След " оценка на обстановката ", се споделя в изказване на военните рано в понеделник, " беше решено да се възстановят просветителните действия в цялостен Израел ".

" В регионите на северната граница (с Ливан) и в общините наоколо до линията Газа просветителните действия ще бъдат обновени... с ограничавания ", продължава изказването, като се прибавя, че на множеството места ще бъдат анулирани и рестриктивните мерки за огромни събирания.

Нападението на Техеран в събота беше в отговор на въздушен удар - който по всеобщо мнение е дело на Израел - при който беше разрушена постройката на иранското консулство в Дамаск и бяха убити седем гвардейци, в това число двама генерали.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР