Армията на САЩ концентрира тазгодишното европейско учение Защитник върху обучение

...
Армията на САЩ концентрира тазгодишното европейско учение Защитник върху обучение
Коментари Харесай

САЩ фокусира мащабни военни учения в Черно море и Балканите

Армията на Съединени американски щати концентрира тазгодишното европейско обучение " Защитник " върху о бучение за война от висок клас на Балканите и Черно море , съобщи командващият американската войска в Европа военачалник, оповестява USNI News, онлайн портал за вести и разбор на Военноморския институт на Съединени американски щати.

Говорейки на онлайн конгрес на Асоциацията на армията на Съединени американски щати, военачалник Кристофър Каволи , командващ военачалник от командването на армията в Европа и Африка на Съединени американски щати, съобщи, че е в ход окончателното обмисляне на учението, планувано за края на пролетта или началото на лятото .

То ще се организира към Черно море , води, които притеглят увеличено количество американско военноморско наличие посредством интервенции за независимост на корабоплаването и ще акцентира на потреблението на висок клас активи в спор .

Особено внимание ще бъде обърнато на Румъния, която създава многонационална дивизия за разполагане, и България, която в този момент получава американски усъвършенствани системи за Противовъздушна отбрана и ПРО , изясни той.
 Съединени американски щати сдържат Китай и Русия с нова тактика и нуклеарна теория
Съединени американски щати сдържат Китай и Русия с нова тактика и нуклеарна теория

Модернизация на нуклеарния боен комплекс от стратегически съображения, а не за икономисване на пари

Учението също отразява измененията в командването, като слага под собствен надзор армейските войски в Африка . Той сподели, че структурната смяна му разрешава да мисли полусферично за сигурността, която също съответствува с опасенията на южноевропейските съдружници от Португалия до Черно море. " НАТО не е алианс с един проблем ", сподели той, имайки поради Русия .

Серията учения Defender е предопределена да подчертае " бързата реакция на армията на Съединените щати за разполагане на огромни сили " на континента в изискванията на рецесия. Когато е замислена преди няколко години, е основана, за да повтори ученията на подкрепленията в Германия, извършени от армията в Студената война .

Това още веднъж би трябвало да служи като утешение за съдружниците и възпиращ фактор за Русия . Конкретната опасност идва от завладяването на Крим и опитите за замесване на Украйна в революция през 2014 година

Миналогодишното обучение, лимитирано от експлоадирането на пандемията COVID-19, бе с над 10 000 бойци, превозени от бази в Америка, и 13 000 единици тежко военно съоръжение , изпратени до Бремерхафен, Германия за поредност свързани и несвързани събития в Северна Европа.
 Русия: В България и Румъния се разполагат нападателни оръжия, има опасност от НАТО в Черно море
Русия: В България и Румъния се разполагат нападателни оръжия, има опасност от НАТО в Черно море

Захарова: Разработват сюжети, които плануват удари, в това число по Русия

Въпреки че широкомащабните полеви учения бяха избегнати, Каволи сподели, " успяхме да опитвам по какъв начин бихме работили " като взаимен и смесен боен щаб . Идеята беше " да се реализира доближаване " сред американските и съюзническите сили във всички области, без да се нарушава оперативното движение за пердах.

Той сподели, че съюзни народи правят оценка това като триумф.

Каволи, говорейки от централата си във Висбаден, Германия, съобщи, че от 2015 година Съединени американски щати и европейците са разширили обсега на всички учения и където те се организират по редица аргументи. " Бяхме доста методични там със силите, с цел да забележим какво е налично и изискванията в Източна и Южна Европа ".

В Източна и Южна Европа " военната инфраструктура е проектирана за Варшавския контракт ориентиран против запада ". Той сподели, че това е правилно за автомагистрали, железопътни линии и мостове, които биха могли да поддържат уреди, издигнати от Съветския съюз през края на 80-те години, само че в този момент ще би трябвало да понесат натоварванията от 80-тонни танкове M1A-2 Abrams, когато се употребяват при рецесия .

Във всяко обучение има надзорен лист на тези зони , които би трябвало да се инспектират и има следващи дейности, с цел да се види какво е направено за поправяне на проблемите, които също съществуват в пристанищата и летищата .
 Борисов изясни на Русия, че не се готвим да атакуваме и нямаме такива оръжия
Борисов изясни на Русия, че не се готвим да атакуваме и нямаме такива оръжия

Просто се модернизираме

Каволи сподели, че " неофициалното партньорство ", което командването му има с Европейския съюз посредством НАТО, с цел да ги приготви за военна приложимост в рецесия, работи добре. Той означи непрекъснатите вложения на Европейски Съюз в модернизиране на оборудванията.

В същото време той работи с Европейски Съюз за стандартизиране на формуляр за прекосяване на граници, а също по този начин работи с обособени страни от Литва до Холандия, с цел да понижи времето, належащо за авансово известяван за прекосяване на границата.

Каволи сподели, " увеличихме и размера и упоритостите на ученията ". Освен това той предвижда, че повече страни в Европа и вероятно в Африка биха се заинтересували от замяна на офицери със Съединени американски щати, както направиха французите. Той означи увеличение на доброволните претенции за работа в щаба на оперативни групи в Познан, Полша от офицери в балтийските и черноморските страни и на Балканите като знак за вяра .

" Малко се тормозя за устойчивостта " на тези планове с двойна приложимост, свързани с икономическото закъснение на пандемията, сподели той. По-рано Каволи изрази загрижеността на Съединени американски щати по отношение на китайските вложения в сериозна инфраструктура в Европа и както китайските, по този начин и съветските вложения в Африка, с цел да завоюват икономическо и политическо въздействие.

" Русия и Китай са извънредно дейни в конкуренцията за достъп в Африка ", сподели той.
 Съединени американски щати разполагат за първи път стратегически B1 в Норвегия, до Военноморски сили бази на Русия
Съединени американски щати разполагат за първи път стратегически B1 в Норвегия, до Военноморски сили бази на Русия

Геостратегическият район играе " сериозна роля за отбрана на родината и планиране на световна мощност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР