Арменският министър-председател Никол Пашинян използва изказването си пред ООН, за

...
Арменският министър-председател Никол Пашинян използва изказването си пред ООН, за
Коментари Харесай

Армения обвини Азербайджан в неописуеми зверства

Арменският министър-председател Никол Пашинян употребява изявлението си пред Организация на обединените нации, с цел да упрекна Азербайджан в " неописуеми жестокости " по време на последните конфликти сред двете страни.

Миналата седмица се развихриха сражения сред кавказките страни, при които починаха близо 300 души.

" Съществуват доказателства за случаи на изтезания, осакатяване на пленени или към този момент мъртви военнослужещи, многочислени случаи на извънсъдебни убийства и неприятно отношение към арменски военнопленници, както и унизително отнасяне на телата ", съобщи Пашинян пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Мъртвите тела на арменски военнослужещи от женски пол са били осакатявани, а по-късно гордо записвани на видео от азербайджанските военнослужещи. "

Докато Пашинян говореше, външният министър на Азербайджан Джейхун Байрамов, който този уикенд би трябвало да направи послание към международния орган, наблюдаваше безучастно.

Пашинян продължи: " Няма подозрение, че осъществяването на такива неописуеми зверства е директен резултат от десетилетната политика на втълпяване на антиарменска ненавист и неприязън в азербайджанското общество от страна на политическото управление. "

Той също по този начин упрекна Азербайджан, че е обстрелвал цивилен обекти и инфраструктура надълбоко в територията на страната му. Разселени повече от 7600 души, както и че трима цивилни са починали, а двама са изчезнали.

" Това не беше граничен конфликт. Това беше директна, неоспорима офанзива против суверенитета и териториалната целокупност на Армения ", сподели той.

Речта идва единствено няколко дни откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани за мир сред двете страни, написа БГНЕС. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР