Армения пак нападна Гянджа - вторият по големина град в

...
Армения пак нападна Гянджа - вторият по големина град в
Коментари Харесай

Армения пак нападна Гянджа

Армения отново атакува Гянджа - вторият по величина град в Азербайджан, който се намира надалеч зад фронтовата линия. Въоръжените сили на Армения не престават да нападат жилищни региони и гражданска инфраструктура, макар примирието, което беше подписано в петък в Москва след 10 чака договаряния сред външните министри на двете страни, осъществени с посредничеството на Русия.

Хуманитарното преустановяване на огъня е в действие 12:00:00 ч. на 10 октомври 2020 година, само че Армения го наруши още същия ден, откривайки огън в областите Агдам и Тертер в Азербайджан.

Няколко часа по-късно въоръжените сили на Армения се пробваха да нападат и в посока Хадрут и Джабраил.

Арменската страна подложи на ракетно нахлуване град Мингечевир, ситуиран на 40 км от фронтовата линия, в който се намира и най-големият язовир в Южен Кавказ.

Медицински служащ е тежко ранен вследствие на стрелбата от въоръжените сили на Армения на санитарно-медицинско транспортно средство, ясно маркирано с бял байрак, прибиращо телата на арменски бойци в региона на Суговшан.

През нощта на 11 октомври жилищна постройка в централната част на Гянджа, втория по величина град в Азербайджан, ситуиран на към 40 км от фронтовата линия, бе подложен на ракетно нахлуване от въоръжените сили на Армения. Ракетата, която удари жилищната постройка, я унищожи изцяло, а жителите ѝ останаха под руините. Според предварителната информация
са убити 9 цивилни, в това число 4 дами, а други 34, в това число 16 дами и малолетни, са тежко ранени. Освен това 10 жилищни здания и над 100 разнообразни уреди са съществено развалени.

Ракетният удар по Гянджа е нанесен от региона на Варденис в Армения. Умишлените удари от въоръжените сили на Армения в гъсто популации
град Гянджа от 4 октомври 2020 година към този момент предизвикаха гибелта на 10 и пострадването на 71 цивилни.

Умишленото и систематично нахлуване над цивилен селища и обекти, както и инфраструктура от жизненоважно значение от въоръжените сили на Армения е жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право, в това число Женевските конвенции от 1949 година и съставлява военно закононарушение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР